Az ukrán hadsereg bejelentette, hogy ellentámadást indított Herszon környékén

Az ukrán hadsereg bejelentette, hogy ellentámadást indított Herszon környékén

Az ukrán hadsereg hétfőn bejelentette, hogy offenzívába kezdett az ország déli részén. Ukrán sajtóértesülések szerint, melyek katonai forrásokra hivatkoznak, a támadó egységeknek sikerült a Herszon-régió néhány részén áttörni az orosz védelem első vonalát.

Egyelőre az átfogó támadás tényét nem lehet megerősíteni, de elképzelhető, hogy a frontvonalon mozgolódás van.

Az Ukrajinska pravda a hadsereg szóvivőjét idézve arról ír, hogy “az ukrán fegyveres erők több irányban támadásba kezdtek Ukrajna déli részén”. Az Euromaidan értesülései szerint az ukrán vezérkar megerősítette a támadás tényét, és bejelentették, hogy a donyecki önkéntesek támogatására kivezényelt orosz deszantos egységek visszavonultak állásaikból.

Hírdetés

Az odesszai székhelyű Dumskaya szerint az ukrán csapatok hajnalban indítottak ellentámadást, és napközben több kisebb települést is sikerült elofglalniuk.

Az ukrán ellentámadás tényét sem független hírforrás, sem az orosz sajtó nem erősítette meg, ami azért fontos, mert az ukrán média többször is bejelentette az ellentámadást, amely aztán mégsem indult meg – hívja fel a figyelmet a Portfólió.

čtk, portfolio.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »