Az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnökének körlevele a háború második évfordulójára

A megtérés új reményt ad nekünk címmel Vitalij Szkomarovszkij, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke körlevelet írt Ukrajna teljes körű inváziójának második évfordulója, 2024. február 24. alkalmából.

Krisztusban szeretett testvéreim!

Idén február 24-én emlékezünk Ukrajna teljes körű inváziója második, valamint az orosz–ukrán háború tizedik évfordulójára. Az orosz agresszió gyors lefolyásához fűződő reményeink meghiúsultak. Hazánk továbbra is hordozza a háború nehéz súlyát, nagyon sokan siratják elhunyt szeretteiket vagy életjelet várnak azoktól, akik eltűntek vagy fogságba kerültek.

A jelenlegi nagyböjt arra emlékeztet bennünket, hogy vissza kell térnünk az Istenhez, a Szeretet és a Szabadság Istenéhez. Minél nagyobb teret biztosítunk életünkben az isteni kegyelemnek, annál kisebb lesz a bűn tere, mely sokféle bajnak és a halálnak a forrása. Biztatok mindenkit, aki már régen gyónt, hogy tartson lelkiismeretvizsgálatot és béküljön ki Istennel, embertársaival.

Kedves Testvéreim! Saját magamat és titeket is arra biztatlak, hogy február 24-t töltsük buzgó imával és böjttel, hogy felfedezzük Isten utáni vágyunkat és éljük át a Vele való találkozást.

Maradjunk az ima állapotában, hogy befogadhassuk Isten Igéjét. Álljunk meg, mint a szamaritánus, ha szenvedő embertársat látunk. Legyünk irgalmasok ebben az időszakban.

Hírdetés

Minél inkább megéljük a megtérést, annál inkább megérezzük az új reményt, melyet Krisztus ajándékoz. Annak ellenére, hogy mindenféle ideológiákkal, manipulatív és elkeserítő hírekkel bombáznak bennünket, halljuk meg Isten Szavát és szemléljük Jézus Krisztust! A nagyböjt útja fájdalommal és szenvedéssel van tele, ugyanakkor mindig egy új hajnalhoz, a feltámadáshoz vezet!

A megtérés és az isteni kegyelemben való növekedés idején áldjon meg bennünket a Mindenható Isten, az Atya, a Fiú és a Szentlélek!

2024. február 21.

Vitalij Szkomarovszkij lucki megyéspüspök, az ukrajnai római katolikus püspöki konferencia elnöke

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »