Az Újpest visszavágott a Paksnak

Az Újpest visszavágott a Paksnak

Az Újpest 2–1-re nyert a Paks otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján. Mészöly Géza együttese négy bajnoki találkozó óta veretlen és sorozatban harmadik sikerét aratta.

Sokáig úgy tűnt, nem láthat majd gólt az első félidőben a szép számmal összegyűlt közönség, a játékrész ráadásában azonban mindkét kapunál megrezdült a háló: a lila-fehérek szereztek vezetést egy óriási hibát követően. Az először kezdő Huszti csapott le arra a labdára, amelyről a védő azt hitte, kigurul az alapvonalon, majd megjátszotta az üresen érkező Ljujicot, ám egy perc múlva a túloldalon Könyves egy pattanás után lőtt hatalmas gólt.

A fordulást követő első két percben akár két gólt is szerezhetett volna a Paks, de a helyzeteket kimaradtak, az Újpest pedig kijött a szorításból. A félidő közepén újra előnybe került az Újpest, a csereként pályára lépő Csoboth harcolt ki büntetőt – hosszú percekig vizsgálta az esetet a VAR – , Ljujic a 11-esből duplázott.

A 83. percben Csoboth eldönthette volna az összecsapást, gyönyörűen tört be a 16-oson belülre, de lövését Simon hárította.

A fővárosiak a hajrában már csak az eredmény megőrzésére törekedtek és végül sikerrel is jártak, így megszerezték a három pontot.

Az Újpest és a Paks ebben a szezonban negyedik alkalommal találkozott egymással – legutóbb a MOL Magyar Kupában is összecsaptak –, a lila-fehérek három vereség után nyertek először a párharcban.

Hírdetés

A második helyen álló Paks vereségével a címvédő és listavezető Ferencváros tovább növelheti előnyét.

OTP Bank Liga, 26. forduló: Paksi FC-Újpest FC 1-2 (1-1)

Paks, v.: Berke

gólszerzők: Könyves (45+2.), illetve Ljujic (45+1., 75., a másodikat 11-esből)

sárga lap: Könyves (70.), Kovács K. (74.), Kinyik (77.) illetve Ljujic (39.), Mack (49.)

Paksi FC::
Simon – Kovács, Szélpál, Kinyik, Szabó J., Silye (Szabó B., 58.) – Mezei (Kocsics B., 87.), Windecker (Vas, 79.), Balogh – Hahn (Böde, a szünetben), Könyves (Skribek, 79.)

Újpest FC:
Banai – Huszti, Anculasz (Tajti, 63.), Keita, Kobouri, Pauljevic – Mack, Radosevic (Csoboth, 63.), Ljujic – Sasere, Ambrose (Ganea, 91.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »