Az újonc Gloria otthonában játszik a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

Az újonc Gloria otthonában játszik a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

A SuperLiga második fordulójában idegenben lép pályára a Sepsi OSK, amely ma a Gloria Buzău otthonában igyekszik begyűjteni a három pontot. A 19 órakor kezdődő mérkőzést Iulian Călin vezeti. Mindkét csapat jól kezdte a bajnokságot: az első körben a sepsiszentgyörgyi együttes hazai környezetben győzött, az Andrei Prepeliță irányította újonc pedig vendégként játszott gól nélküli döntetlent.

A Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) múlt héten közelményt adott ki, amelyben jelezte, az elviselhetetlen hőség miatt a SuperLiga második fordulójában mindegyik mérkőzés fél órával később kezdődik, így a székelyföldi csapat is 19 órától játszik a Gloria Buzău vendégeként. Az országot sújtó hőhullám miatt a második forduló elhalasztását is fontolóra vették, azonban végül csak a találkozók időpontjait módosították. A változtatásra azért volt szükség, mert a játékosok többsége panaszkodott a kánikula miatt, egyesek egyszerűen nem akartak ebben a hőségben pályára lépni, hiszen ilyen körülmények között nem nyújthatnak megfelelő teljesítményt, ugyanakkor tragédiák is történhetnek.

Hírdetés

„Jól kezdtük az idényt, begyűjtöttük a három pontot, most pedig szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. A Gloria Buzău nem rossz együttes, láttam a Ploiești elleni mérkőzésüket, elég jól játszottak, összejött nekik a döntetlen idegenben, ami nem könnyű a Petrolul otthonában. Úgy gondolom, csapatként remekül teljesítettek védekezésben és támadásban egyaránt, ezért egyáltalán nem becsüljük alá őket, tudjuk, hogy mennyire erősek, főleg hazai környezetben. Nem lesz egyszerű számunkra ez a kiszállás, hiszen az újonc megerősítette a játékoskeretét, legalább tíz labdarúgót igazoltak, ezért senki nem mondhatja, hogy simán győzünk majd. A futballistáink teljes mértékben felkészültek, szeretnénk megnyerni ezt a találkozót” – mondta Bernd Storck.

A vezetőedző hozzátette, a hőség miatt az edzéseket délelőtt tartják, ugyanis a meleg azokban az órákban elviselhető. A német szakember bízik abban, hogy a következő napokban csökken a hőmérséklet, ugyanis nem szeretné, ha ismét a múlt hétvégéhez hasonló kánikulában játszanának. Reméli, a kezdési időpontban labdarúgásra alkalmasabb körülmények között léphetnek pályára Buzăuban. Bernd Storck kiemelte, a következő időszakban a csapathoz nemrég csatlakozott játékosokat fizikailag és taktikailag is igyekeznek arra a szinte hozni, mint a régebb óta az együttest erősítő labdarúgókat. A Jászvásár elleni találkozó kezdésnek nem volt rossz, elégedett a teljesítménnyel, illetve úgy hiszi, mérkőzésről mérkőzésre jobbak lesznek.

Eredmények, 2. forduló: Jászvásári Poli–FC Botoșani 1–0 (gólszerző: Bordeianu 6.), Unirea Slobozia–FCSB 2–2 (gsz.: Ilie 36., Dorobanțu 89., illetve Lixandru 33., Olaru 55. – tizenegyesből), Universitatea Craiova–Aradi UTA 4–2 (gsz.: Zajkov 35., Paradela 58., Baiaram 73., Mitriță 90+3., illetve Ezekiel 45., Benga 90+2.), FC Rapid–Kolozsvári CFR 2–2 (gsz.: Rrah­mani 53. – tizenegyesből, Hasani 90+7., illetve Bîrligea 28., Michael 75.).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »