Az új német koalíciós megállapodás büntetné Magyarországot

Az új német koalíciós megállapodás büntetné Magyarországot

EUOBSERVER

Felejtsük el, hogy a brüsszeli uniós szakportál cikke első mondatában „konzervatívnak” meri jellemezni a tetőtől talpig liberális CDU-t… És akkor a CSU mi? Konzervatív a négyzeten?

A cikk Figyelmeztetés ’illiberálisoknak’ címet kapott alfejezete azt írja, hogy a megállapodás felveti annak a lehetőségét, hogy az uniós költségvetést politikai feltételekhez kapcsolják, mégpedig azzal, hogy a költségvetés megállapításánál a kölcsönös szolidaritásnak is számítania kell.

„Ez figyelmeztetés lehet Magyarország és Lengyelország számára, amelyek nem fogadtak be egyetlen menekültet sem az EU erre felszólító döntése ellenére. Merkel a múlt év szeptemberében figyelmeztetett, hogy azok, akik visszautasítják  a ’szolidaritást’ – ami kód szó a menekülteknek az EU séma szerinti befogadására – elveszthetik az uniós alapokat”.

Hírdetés

A koalíciós megállapodás szó szerint ezt tartalmazza:

Az eddigieknél még következetesebben meg kell erősíteni az EU-ban azon demokratikus és alkotmányos értékeket és elveket, amelyeken az európai egység nyugszik”.

Ami után a cikk ismét megerősíti, hogy ez a Magyarországgal és Lengyelországgal kapcsolatos jogállamiságra és demokráciára vonatkozó aggodalmakra utal.

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »