Az új győri vezetés felülbírálta Borkaiék egyik fontos döntését

Az új győri vezetés felülbírálta Borkaiék egyik fontos döntését

A korábbi döntéssel ellentétben a következő évadban is a Győri Nemzeti Színház épületében tartja előadásait a színház és a Győri Balett társulata – tudatta a társulatok és a város vezetőivel történt egyeztetést követően a győri önkormányzat.

A Győri Nemzeti Színház épületét a Modern városok program keretében újítják fel, a kiviteli tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzési eljárások előkészítése történik. 2017 decemberében jelentette be Borkai Zsolt korábbi polgármester, hogy a felújítás idejére az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában tartják a társulatok előadásait, várhatóan két évadon át.

A mostani közlemény szerint Dézsi Csaba András (Fidesz–KDNP) polgármester úgy fogalmazott, hogy az Olimpiai Sportpark a város kiemelt sportlétesítménye, amely azt a célt szolgálja, hogy edzőtáborokat, versenyeket tartsanak ott, valamint hogy a győri sportolók otthona legyen.

Hírdetés

„Sport és kultúra sok esetben tud kéz a kézben járni, de csak egymást erősítve, nem pedig gyengítve. A létesítményt meghagyjuk a sportolóknak” – fogalmazott, hozzátéve, hogy

az épület felújításának idejére a társulatoknak új otthon kell találni.

Az igazgatókkal szoros együttműködésben, igényeiket figyelembe véve dolgoznak a lehető legjobb megoldáson. Javaslatok már vannak, jelenleg azok megvalósíthatóságát vizsgálják.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója és Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója egyaránt üdvözölte a döntést, és az új játszóhely megtalálásában együttműködésükről biztosították a városvezetést. A cél az, hogy még a jelenlegi önkormányzati ciklusban felléphessenek a társulatok a felújított színházban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »