Az Új Ezredév Református Központ templomépülete

Az Új Ezredév Református Központ templomépülete

Temesváron az 1989-es forradalom kirobbanása harmincadik évfordulóján vasárnap este felavatták a Makovecz Imre által tervezett Új Ezredév Református Központ templomépületét. Makovecz Imre tervezte.

A Makovecz Imre által tervezett Új Ezredév Református Központ temploma Temesváron 2019. december 15-én. MTI/Rosta Tibor

 

A huszonegy éve elkezdett építkezés a magyar állam 2017-ben nyújtott támogatása révén kapott lendületet.

Hírdetés

A Makovecz Imre által tervezett Új Ezredév Református Központ temploma belülről Temesváron 2019. december 15-én. 

A templomavató hálaadó istentiszteleten Tőkés László hirdette az igét. Kijelentette: amiként 1989-ben csoda történt a temesvári magyarokkal, a csoda most sem maradt el. Felépült a templom és jó úton halad a gyülekezet afelé, hogy az egész egyházi központ felépüljön. A volt püspök hozzátette: az Új Ezredév Református Központnak Isten szabadító erejét kell hirdetnie.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Makovecz Imre által tervezett Új Ezredév Református Központ templomának avató ünnepségén Temesváron 2019. december 15-én. 
   
„Hirdetnie kell az új ezredévre néző reményeinket, törekvéseinket, hogy nem leszünk többé (…) kisemmizett hajléktalanok. Hogy újból talpra áll népünk, és velünk lesz az Isten” – fogalmazott Tőkés László.

A Makovecz Imre által tervezett Új Ezredév Református Központ épülete és temploma Temesváron 2019. december 15-én.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »