Az új ChatGPT-vel tényleg valósággá válik a sci-fi

Az OpenAI lerántotta a leplet új GPT-4o AI modelljéről, amely valós idejű, hangalapú, képes, valamint szöveges interakcióra is képes, ráadásul mindezt ingyenesen, mindenki számára elérhetővé teszi a cég a következő hetekben.

Az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője bejelentette az új GPT-4o AI modell elindítását, amely valósághű hangalapú beszélgetésekre és szöveges, valamint képi interakciókra képes. Az új modell lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beszéljenek a ChatGPT-hez, és késedelem nélkül, valós idejű válaszokat kapjanak, valamint hogy megszakítsák a ChatGPT-t beszéd közben, ezzel még inkább valósághűvé téve a beszélgetést, írja a Portfólió.

Az alábbi bemutató videóban a ChatGPT valós időben fordít angol és a spanyol között:

A sci-fi ott kel igazán életre, amikor két AI elkezd beszélgetni az alábbi videóban, egy ponton még énekelnek is:

Hírdetés

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója blogbejegyzésében kiemelte az újítás jelentőségét, összehasonlítva azt a filmekből ismert mesterséges intelligenciával.

Az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati az eseményen elmondta, hogy az új modellt ingyenesen kínálják majd, mivel költséghatékonyabb, mint a vállalat korábbi modelljei. A GPT-4o fizetős felhasználói nagyobb kapacitáskorlátokkal rendelkeznek majd, mint a cég ingyenes felhasználói – mondta. Murati emellett arról is beszélt, hogy érkezik a ChatGPT asztali alkalmazása, és a felhasználói felületet is frissítik, valamint letisztultabbá teszik.

A GPT-4O modell a következő hetekben lesz elérhető a ChatGPT-ben – közölte a vállalat.

A teljes eseményről az adás alább érhető el:

Say hello to GPT-4o, our new flagship model which can reason across audio, vision, and text in real time: https://t.co/MYHZB79UqN

Text and image input rolling out today in API and ChatGPT with voice and video in the coming weeks. pic.twitter.com/uuthKZyzYx

— OpenAI (@OpenAI) May 13, 2024


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »