Az új brit miniszterelnök habozás nélkül bevetné a nukleáris fegyvereket Oroszország ellen

Sorsdöntő szavazásra került sor a londoni parlamentben: a honatyáknak arról kellett dönteniük, folytatják-e a régóta vitatott Trident-programot, vagyis új, atomfegyverekkel felszerelt tengeralattjárók hadrendbe állításával fenntartják-e a szigetország nukleáris ütőerejét.

A szavazás kimenetele végül a Trident-pártiak győzelmét hozta: 472-117 arányban fogadták el a kivonásra kerülő négy harceszköz pótlását. Theresa May miniszterelnök, aki alig pár napja vette át a stafétabotot David Camerontól, a vita során afelől sem hagyott kétséget, hogy adott esetben kész is lenne használni a szigetország nukleáris eszközeit.

Amikor a Skót Nemzeti Párt részéről nekiszegezték a kérdést – megnyomná-e a Tridentek nukleáris rakétáit útba indító gombot, ha tudná, hogy az emberek százezreinek halálát követelné – egyszerűen annyit felelt: Igen! Nagy-Britanniának két ellensége lehet, aki ellen nukleáris fegyvert vethetne be, Oroszország és az Iszlám Állam.

Hírdetés

Forrás és illusztráció: delhir.info/kulfoldiapró.com/Facebook

sokkaljobb-kommentár: Amennyiben Hillary Clinton lesz Amerika elnöke, könnyen összefoghat a két háborús héjanő. A harmadik főnök asszony meg ráhívta Európára a migráns áradatot. Bár amennyiben menekültek, vagy migránsok lennének, az irataikkal érkeznének. Vajon ki adja ki nekik az utasítást az irataik megsemmisítésére? És miért nem az tartja el őket?

Békéscsaba, 2016. július 21.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az ISIS (Iszlám Állam) barátaink és szövetségeseink finanszírozása révén indult el.” (General Wesley Clark, volt NATO tábornok)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »