Az ügyészség Milan Lučanský halálával összefüggésben kizárta az idegenkezűség lehetőségét

Az ügyészség Milan Lučanský halálával összefüggésben kizárta az idegenkezűség lehetőségét

Kizárta az idegenkezűség lehetőségét az Eperjesi Kerületi Ügyészség Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány halálával kapcsolatban. A vizsgálat eredményei alapján elutasította az Ellenőrzési Szolgálati Hivatalnak (ÚIS) a vizsgálat megszüntetésével kapcsolatban benyújtott panaszait – közölte pénteken Pavol Matija eperjesi kerületi ügyész.

„Nem történt bűncselekmény, nincs ok az ügy átminősítésére. Voltak következmények, de az idegenkezűséget kizárták” – mondta az ügyész a cellában elszenvedett sérülések kapcsán felmerült gyanúkra reagálva.

Sem az ÚIS nyomozója, sem az ügyész nem állapított meg olyan tényeket, amelyek indokolnák a büntetés-végrehajtási intézet dolgozóinak büntetőjogi felelősségre vonását. Nem igazolódott be, hogy Lučanský esetében kötelességmulasztást követtek volna el, vagy hogy nem intézkedtek volna megfelelően.

Hírdetés

Marek Švagerko ügyész elmondta, hogy a nyomozás keretében számos intézkedést hajtottak végre, három sértettet hallgattak ki, összesen 87 kihallgatást, három szembesítést hajtottak végre, több szakértőt meghallgattak, rekonstruálták az ügyet, összesítették a szakértői jelentéseket, iratokat és dokumentumokat.

Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány 2020. december 29-én öngyilkosságot kísérelt meg az eperjesi börtönben, aminek következtében december 30-án meghalt.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »