Az ügyben eljáró bírónő szerint „jópofa” a Népszava karikatúrája

Az ügyben eljáró bírónő szerint „jópofa” a Népszava karikatúrája

A bírónő végül elutasította a KDNP-s Vejkey Imre keresetét.

Mint ismert, tavaly áprilisban Jézus kereszthalálával viccelődött a Népszava, a karikatúrát Pápai Gábor alkotta. A címlapképen is látható karikatúra miatt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese, Vejkey Imre személyiségi jogi pert indított az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján. Akkor a politikus azt mondta: nemcsak a keresztényeket és keresztyéneket, hanem minden jóérzésű embert megbotránkoztat és sért az a blaszfémikus karikatúra és szöveg, amely az újságban megjelent.

Kedden reggel volt a perfelvételi, majd elsőfokú tárgyalása a KDNP-s politikus által benyújtott keresetnek. Vejkey Imre a Vasárnap.hu megkeresésére elmondta, felperesként egy árva szót sem szólhatott a tárgyaláson. A politikus hangsúlyozta: dr. Gál Zsófia Lívia bírónő az arcába mosolygott, és azt mondta, a Népszavában megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel. 

Hírdetés

„Egyrészt én nem az átlag magyar állampolgár, hanem a keresztény közösség nevében indítottam keresetet, másrészt a bírónő honnan tudja, hogy mit gondol az átlag magyar állampolgár? Meggyőződésem, hogy ez a gúnyrajz nemcsak a keresztényeket, hanem minden jóérzésű magyar embert felháborít” – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

A bírónő végül elutasította a KDNP-s politikus keresetét, az elsőfokú ítélet értelmében még Vejkey Imrének kell fizetnie a Népszavának. „A bíróság elsőfokú döntésének üzenete egyértelmű: ma Magyarországon büntetlenül lehet a keresztényeket gyalázni” – hangsúlyozta Vejkey Imre, hozzátéve: az ítélet ellen fellebbez, akár alkotmánybíróságig is elviszi az ügyet.

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »