Az UEFA döntése értelmében nem folytathatja a BL-ben a pozsonyi Slovan

Az UEFA döntése értelmében nem folytathatja a BL-ben a pozsonyi Slovan

A Bajnokok Ligája első selejtezőkörében óriási botrányba keveredett a pozsonyi Slovan. A szlovák bajnoki címvédő az Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a feröeri Ki Klaksvík otthonában lépett volna pályára, azonban a pozsonyiak kétszeri próbálkozásra sem tudtak        ”koronatiszta” csapatot felállítani, mivel az első csapatnál és a tartalékcsapatnál is találtak koronavírusos fertőzöttet.

 

Mint arról beszámoltunk, kétszeri próbálkozás ellenére sem tudta lejátszani BL-mérkőzését a pozsonyi Slovan, ugyanis az egyik játékosuknál koronavírus-fertőzést állapították meg. Ez után veszélybe került a pozsonyiak BL-szereplése.

A hét közepén még úgy volt, ha csak a tartalékcsapattal is, de pénteken pályára léphetnek a feröeri bajnok ellen, azonban a pénteki összecsapás előtt a Slovan tartalékcsapatánál is találtak egy pozitív esetet, így a pénteki mérkőzést is elhalasztották.

Hírdetés

Ezt követően az UEFA döntése értelmében a szlovák bajnok nem folytathatja a Bajnokok Ligájában, miután játék nélkül a feröeri Ki Klaksívk együttesét nevezte meg továbbjutónak az UEFA, 3-0-s eredménnyel.

A feröeri bajnok ezzel továbbjutott a második fordulóba, ahol a svájci Young Boys ellen léphet pályára.

A pozsonyiak elnöke ifj. Ivan Kmotrík a döntés előtt felháborítónak és botrányosnak nevezte a feröeri hatóságok eljárását, és mint mondta amennyiben kizárják őket a sorozatból fellebbeznek a döntés ellen.

Az idei sorozatban a Slovan második csapat, amelyet kizárt az UEFA, korábban a koszovói bajnok KF Dritának kellett feladnia a tornát, ellenfele az észak-ír bajnok Linfield szintén játék nélkül jutott tovább.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »