Az U Craiova lesz a Sepsi OSK ellenfele (Labdarúgás)

Az U Craiova lesz a Sepsi OSK ellenfele (Labdarúgás)

A Román Labdarúgó-szövetség bukaresti székházában tegnap kisorsolták a 2021–2022. évi Román Kupa nyolcaddöntőinek párosításait. A 2020-ban kupadöntőt játszó Sepsi OSK az élvonalban újonc U Craiova otthonában harcol a negyeddöntőbe jutásért, a címvédő Craiova a harmadosztályú Nagybányai Minaur vendégeként játszik, míg az FCSB és az FC Voluntari az Anghel Iordănescu Stadionban csap össze.

A nyolcaddöntőben tíz élvonalbeli, négy másodosztályú és két harmadosztályú csapat érdekelt. A mérkőzéseket október 26. és 28. között rendezik, a továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, az alacsonyabban rangsorolt együttes játszhat hazai pályán.

A háromszéki és a Dolj megyei csapat korábban még egyszer sem találkozott, azonban ezúttal rövid időn belül kétszer is farkasszemet néznek, hiszen az októberi kupamérkőzést követően november elején szintén Olténiában játszanak bajnoki találkozót. A tizenhatoddöntőben a Sepsi OSK és az U Craiova is egygólos győzelmet aratott a rendes játékidőben, előbbi az FC Farul Constanța, utóbbi a Petrolul Ploiești vendégeként.

Mivel hétfőn a háromszéki klub engedélyt kapott az új sepsiszentgyörgyi stadion használatba vételére, tegnap hivatalossá vált, hogy a Sepsi OSK október 16-án, szombaton 17.30-tól már új otthonában lép pályára az FC Voluntari ellen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában.

A bajnokságban tíz mérkőzés óta nyeretlen sepsiszentgyörgyi gárda a bajnoki szünetben továbbra is vezetőedző nélkül készül, azonban sajtóértesülések szerint Bölöni László az első számú jelölt a kispadra. A hírek szerint a Sepsi OSK elnöke, Diószegi László egyelőre a 68 éves szakember válaszára vár, majd csak ezt követően tárgyal a jelöltlista többi tagjával. További lehetőségként felvetődött Costel Gâlcă, Nicolae Dică, Mihai Teja és Marius Șumudică neve is.

Hírdetés

A nyolcaddöntő párosítása: FC Buzău–Dunărea Călărași, Temesvári Politehnica–FC Rapid, Filiași–FC Hermannstadt, FC Voluntari–FCSB, U Craiova–Sepsi OSK, Nagybányai Minaur–Craiova, FC Dinamo–FC Argeș, Medgyesi Gázmetán–Chindia Târgoviște.

 

Mutu a tizenegyedik leköszönő vezetőedző

Az edzői pályafutása elején járó Adrian Mutu és az U Craiova hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott, miután a Dolj megyei csapat vasárnap vereséget szenvedett a városi riválistól az élvonalbeli bajnokság 11. fordulójában. A gyengébbik olténiai gárda a legutóbbi hét játéknapon egyetlen bajnokit sem tudott megnyerni, a korábbi neves csatár vezetésével 13 forduló alatt kilenc pontot gyűjtött, jelenleg a 13. helyet foglalja el a rangsorban.

Az U Craiova hiába jutott nyolcaddöntőbe szeptemberben, mert ez a siker kevésnek bizonyult Mutu számára. A 42 éves szakember a városi rangadó után még azt nyilatkozta, nem nyújtja be a felmondását, hétfőn viszont a klub megköszönte a 77-szeres román válogatott csatár munkáját. Adrian Mutu edzőként korábban a 21 év alatti román válogatottnál, az arab emírségekbeli al-Vahda FC korosztályos alakulatánál, az FC Voluntari csapatánál dolgozott, rövid ideig sportmenedzseri tisztséget is betöltött a Román Labdarúgó-szövetségben.

Román sajtóhírek szerint az U Craiova vezetősége és Marius Șumudică tárgyalásba kezdtek az együttes átvételéről, viszont felmerült a Sepsi OSK két korábbi szakvezetője, Eugen Neagoe és Leo Grozavu neve is, mint lehetséges utód. Adrian Mutu távozásával már a tizenegyedik edzőváltás következik be a szezonkezdés óta a román első osztályban, vagyis a klubok fordulónként átlag egy trénert váltottak le. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »