Az SZMPSZ nyári táborokat indít az alapiskolások részére

Az SZMPSZ nyári táborokat indít az alapiskolások részére

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és az SZMPSZ Komáromi Regionális Pedagógiai Központja nyári táborokat indít Komáromban alapiskolás tanulók részére 2023. július 3–7. között.

A II. LEGO ROBOTIKA tábort az alapiskolák 5–8. osztályos tanulói részére hirdették meg. A résztvevők 2–3 fős csoportokban LEGO robotkészletekből építenek robotokat, amelyeket programvezérléssel irányítanak. Működő modelleket készítenek, melyeket szenzorok és szervomotorok segítségével irányítanak. Megismerkednek a drónok programozásával is.

A foglalkozásokat Liszkai Béla (Madách Imre Gimnázium, Somorja), Karácsonyi Ildikó (Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Vezekény) és Tomolya Róbert (Gimnázium, Fülek) tanárok vezetik.

A XI. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábor két korcsoportban, az alapiskola alsó és felső tagozata részére szerveződik.

A vizuális nevelés előtérbe helyezi az élményközpontú, kreatív tevékenységi formákat, pozitív energiákat, alkotási kedvet szabadít fel a gyerekekben, segíti a tehetség kibontakozását. Sok látványos technika van, amellyel a kifejezőeszközök gazdagíthatók, a képességek fejleszthetők, ezeknek a technikáknak az elsajátítására törekszünk az alkotótábor foglalkozásain.

Hírdetés

A tábort olyan pedagógusok vezetik, akik elsajátították és sikeresen alkalmazzák a gyakorlatban az élményszerű vizuális nevelés alapelveit, módszertanát: az 5–9. évfolyam tanulóinak Fodor Mária (Kodály Zoltán Alapiskola, Dunaszerdahely) és Tomolya Adrianna (II. Koháry István Alapiskola, Fülek), az 1–4. évfolyam tanulói részére Pócsa Ágnes (Kossányi József Alapiskola és Óvoda Szentpéter) és Varga Nóra (Speciális Alapiskola, Komárom) pedagógusok tartják a foglalkozásokat.

A XVIII. Jókai Mór Vers- és Prózamondó Tábor a vers- és prózamondást szerető, tehetséges gyermekek tábora, egyben felkészülés az elkövetkező versenyekre, fesztiválokra, másrészt a gyermekek adottságainak és a tehetségük kibontásának is teret ad.

A foglalkozásokat Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, Radnóti-díjas versmondó (Vajdaság) és Povázsánszki-Kőműves Noémi színművész (Vajdaság) tartják. A tábor programjában szövegválasztás, szövegelemzés és előadás, valamint beszédtechnikai foglalkozások szerepelnek.

A tábort támogatták: Miniszterelnökség, Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság, Magyarország, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Belügyminisztérium, Magyarország, Magyarország, KULTMINOR. Komárom Város Önkormányzata.

(SZMPSZ/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »