Az SNS támogatja Šimečka visszahívását a parlament alelnöki posztjáról

Az SNS támogatja Šimečka visszahívását a parlament alelnöki posztjáról

Az SNS támogatja Michal Šimečkának, a PS elnökének leváltását a parlament alelnöki posztjából. A párt szerint az ok „a Szlovák Nemzeti Tanács alelnöki pozíciójával való durva visszaélés a Művészeti Alap vezetése érdekében folytatott lobbizás miatt”.

A nemzetiek azt állítják, hogy Šimečka a parlament alelnökeként és az ellenzéki párt elnökeként úgy húzta el a parlamenti üléseket, hogy a vonatkozó törvényeket a szeptemberi ülésre halasszák el.

„A fentiek ellenére bebizonyosodott, hogy a PS elnökéhez személyi és vagyoni szempontból közel álló Šimečka Alapítvány augusztusban, közvetlenül a Művészeti Alapról szóló törvény módosítása előtt kapott támogatást. Bízunk abban, hogy még azelőtt, hogy visszahívják, Šimeček maga távozik ebből a pozícióból” – mondta Zuzana Škopcová, az SNS szóvivője.

Hírdetés

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök pénteken azt mondta, javasolni fogja a kormánykoalíciónak, hogy nyújtson be indítványt Šimečka leváltására a parlament alelnöki posztjából.

Fico: A felbérelt ellenzék azért kiabál, mert a „kulturális csodabogarak” el lesznek szakítva az állami költségvetés bőkezű forrásaitól

Šimečka: A leváltásom egyetlen oka a jól végzett ellenzéki munka miatti bosszú lesz

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »