Az SNS felszólította Richard Takáč minisztert az üzletláncok megadóztatására

Az SNS felszólította Richard Takáč minisztert az üzletláncok megadóztatására

Az SNS felszólította Richard Takáč minisztert az üzletláncok megadóztatására Mészáros Richárd2024. 07. 24., sze – 14:13

A kormánypárti SNS a 2025-ös állami költségvetési terv összeállítása kapcsán felszólította Richard Takáč földművelési minisztert (Smer), hogy dolgozza ki az üzletláncok megadóztatásáról szóló törvénytervezetet – tájékoztatott Zuzana Škopcová, az SNS elnökének irodavezetője.

Hírdetés

Hozzátette, az SNS-nek meggyőződése, hogy az államháztartás konszolidálása csak úgy hajtható végre, ha megadóztatják azokat, akik azt ki tudják fizetni, közéjük tartoznak az üzletláncok is. A párt szerint sehova nem vezetett az állam eddigi hozzáállása az üzletláncokhoz – az élelmiszerek drágulnak, a hasznot pedig külföldre viszik.

Az SNS szerint az üzletláncok megadóztatásával az állam elég pénzhez jut, hogy a szegényebb rétegeket kompenzálja a magas élelmiszerárak miatt.

Škopcová emlékeztetett, hogy az SNS 2019-ben már előterjesztett ilyen törvénytervezetet. A párt szerint csakis az erőskezű állam tudja ellenőrzése alá vonni az élelmiszerárakat, az üzletláncok ugyanis megszokták, hogy azt csinálhatnak Szlovákiában, amit akarnak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »