Az SaS szerint Matovič ismét ellenségképet fest

Az SaS szerint Matovič ismét ellenségképet fest

A koalíciós SaS párt félrevezetőnek tartja Igor Matovič miniszterelnök-helyettes és pénzügyminiszter kedd esti megnyilvánulását. Az állami költségvetés emeléséről folytatandó konstruktív és belső körben rendezett vita helyett ismét ellenségre akadt, nyilatkozta a TASR hírügynökségnek a párt szóvivője, hozzátéve, hogy pártja kész megmagyarázni minden egyes tételt a pénzügyminiszternek, ahol módosítást javasoltak.

„Kezdettől fogva készek vagyunk tárgyalni az állami költségvetés emeléséről. Sajnáljuk, hogy Igor Matovič nem hallgatta meg az érvelésünket és csak néhány számadatot ragadott ki“ – mondta a pénzügyi bizottság elnöke, Marián Viskupič (SaS). Hangsúlyozta, hogy pártja minden tétel lefaragását kimerítően képes megindokolni és tényekkel alátámasztani. Amennyiben tehát a táblázatban mínusz egymillió euró szerepel, az nem jelenti azt, hogy azt a milliót ne lehetne máshonnan biztosítani.

„Sajnos ezt a pénzügyminiszter láthatóan nem érti. Azt állította például, hogy nem akarunk a Pfizernek az oltóanyagért fizetni, ami teljes képtelenség“ – magyarázta Viskupič. Kijelentette, hogy az oltóanyag kifizetését az SaS egyáltalán nem kérdőjelezi meg, viszont azt javasolta, hogy annak egy részét az egészségbiztosításból fedezzék. „Ugyancsak senki nem akarja elvenni az emberektől a járványügyi gondozási pénzt, de arra a Szociális Biztosító költségvetésében is lehet pénzt találni“ – tette hozzá Viskupič.

Hírdetés

Az SaS képviselői kijelentik, hogy készek elmagyarázni a pénzügyminiszternek minden egyes tételt, ahol lehetőség van a megtakarításra, vagy arra más forrásokat találni. „Igor Matovič a szemünkre veti, hogy embertelen módon viselkedünk“ – mondta Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter, kifejtve, hogy a pénzügyminiszter

Sulík kiemelte, hogy az SaS a költségvetési felelősség pártja és soha nem fog egyetérteni azzal, hogy az adósságokat áfaemeléssel fedezzék, amire az ország minden egyes polgára ráfizetne.

Matovič a keddi sajtótájékoztatón bírálta az SaS javaslatait, melyek arra vonatkoznak, miként lehetne spórolni a költségvetésben, összesen 14 intézkedést említve, ahol megszorításokat indítványoznak.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »