Az RTL Klub Híradója nem közölte az MTVA válaszait

Az RTL Klub Híradója a közmédia ügyeit nyomozza, arra kíváncsi, hogy miért Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna eddigi igazgatója lett a Kossuth Rádió csatornaigazgatója. Az RTL Klub kérdéseket is feltett ezzel kapcsolatban az MTVA-nak. A közmédia elküldte a válaszokat, de az RTL Klub nézői ezt nem ismerhették meg – közölte az M1 Híradója.

A kereskedelmi tv riportere azt állította, hogy az MTVA nem adott érdemi válaszokat azokra a kérdésekre, amelyeket Siklósi Beatrix kinevezésével kapcsolatban küldtek.

Csakhogy az MTVA szerdán terjedelmes levélben válaszolt a megkeresésre, miután az RTL Klub Híradója több kérdést is feltett arról, miért Siklósi Beatrix lett a Kossuth Rádió új csatornaigazgatója. A kereskedelmi csatorna riportere azt szerette volna tudni, hogy a közmédia nem tartja-e aggályosnak a kinevezést.

Az MTVA válaszában azt írta: Siklósi Beatrix a közért végzett áldozatos munkájával is bizonyította rátermettségét. A levélben pedig az is szerepelt, hogy a választ az RTL Klub Híradója kizárólag teljes terjedelemben közölheti.

Hírdetés

A csatorna azonban ezt nem tartotta be, holott Siklósi Beatrix kinevezéséről többperces híradós anyagban számoltak be. Ebbe viszont a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának egyik DK-s megszólalóján kívül sem az MTVA válaszai, sem pedig az nem fért bele, hogy Siklósi Beatrix az általa vezetett Jónak lenni jó projekttel több, mint kétszázmillió forintot gyűjtött a koraszülöttek gyógyításával foglalkozó Peter Cerny Alapítványnak.

Ahogy az sem, hogy az M5 korábbi, egyben a Kossuth Rádió új csatornaigazgatója egy többrészes dokumentumfilmben számolt be a Szíriában élő üldözött keresztények nehézségeiről.

Siklósi Beatrix személyével akkor nem volt problémája a kereskedelmi csatornának, amikor mások mellett az ő egyik műsorvezetőjük, az éppen a Híradót vezető Erős Antónia alapítványának gyűjtött pénzt a közmédia. Az akcióról akkor az RTL-es Erős Antónia egy közös sajtótájékoztatót is tartott Siklósi Beatrixszal.

Siklósi Beatrix jótékonysági munkájára most mégis a közmédiának kellett felhívnia az RTL Klub figyelmét. A közmédia válaszában emellett arra is figyelmeztette a kereskedelmi csatornát, hogy rémhírek terjesztése, a közmédia személyi, tartalmi és szerkesztési folyamataiért aggódás, a provokálás és csúsztatások sorozata helyett inkább arra adjanak választ, hogyan fért bele a csatorna szerkesztési elveibe, hogy egy hétfőn leadott műsorukban a szombaton elhunyt Gesztesi Károlyon viccelődtek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »