Az RTL a nemzetközi médiában kelt hisztériát Magyarország ellen

Az RTL a nemzetközi médiában kelt hisztériát Magyarország ellen

Az RTL Group vezetője most épp a Financial Times-nak nyilatkozott; “a kormány célja a reklámadóval az, hogy olcsón fel tudja vásárolni az RTL Klubot“. Dirk Gerkens a brit gazdasági lapnak adott interjújában azt mondta, az RTL Klub az “utolsó jelentős független média” Magyarországon, és a kormány a csatorna miatt vezette be a reklámadót. A vezérigazgató szerint a kormány célja, hogy a sajtó szorongatásával arra kényszerítse az RTL Group-ot, hogy olcsón eladja a vállalatot az államnak, – majd sietve hozzátette, az anyacégnek nem célja az RTL Klub eladása.

Mint kiderült, az RTL ügyvédei már dolgoznak a kormánnyal szembeni jogi válaszlépéseken, vagyis valamiféle nemzetközi jogi eljárás fog indulni Magyarország ellen. Láthatóan az Európai Bizottság és a nemzetközi baloldali média közös erővel próbálja elriasztani a befektetőket – különösen a keleti befektetőket – Magyarországról, hogy a kormány mozgásterét így csökkentsék, és az állami költségvetés egyensúlyának felborításával elérjék, hogy Magyarország újabb IMF hitelt legyen kénytelen felvenni.

Hírdetés

Az Európai Bizottság már bejelentette, hogy túlzottdeficit-eljárást fog indítani hazánk ellen. Sorban halmozódnak az ilyen-olyan eljárások lehetőségei, mindnek az a lényege, hogy a kormány anyagi mozgástere lecsökkenjen. Miközben az Orbán-kormány mindenáron az Azarov-kormány sorsára akarja juttatni az országot, a nyugat már elkezdte rövidebbre fogni a pórázt, ami egyelőre még mindig Orbán nyakában lóg.

Hídfő.net


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »