Az RMDSZ is föllép a kárpátaljai magyarüldözés ellen

Az RMDSZ is föllép a kárpátaljai magyarüldözés ellen

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mindent megtesz annak érdekében, hogy a nemzetközi közvélemény értesüljön az ukrajnai magyar szervezetek elleni boszorkányüldözésről – közölte kedden Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Hírdetés

Az SZBU fegyverese a beregszászi Rákóczi-főiskola épületénél – Kép: Kárpátalja.ma

Kelemen Hunor mélységes felháborodásának adott hangot amiatt, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat fegyveres kommandósai hétfőn megszállták több kárpátaljai magyar intézmény székhelyét és Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének a lakását. Az RMDSZ elnöke kinyilvánította szolidaritását Brenzovics Lászlóval, és a kárpátaljai magyar intézmények munkatársaival.
   
“Bízom benne, hogy nemcsak mi, a Kárpát-medencében élő magyarok tesszük ezt szóvá, hanem a nemzetközi közösség is. (.) Az RMDSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy a nemzetközi közvélemény értesüljön erről a boszorkányüldözésről. A Kárpát-medencében élő magyarokat arra kérem, álljunk ki egy emberként kárpátaljai barátaink mellett, üzenjünk közösen: eddig és ne tovább!” – idézte Kelemen Hunort az RMDSZ közleménye.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »