Az óvodások hatvanhat ökokerékpárt készítettek (Zöld bicikliút Kézdivásárhelyen)

Az óvodások hatvanhat ökokerékpárt készítettek (Zöld bicikliút Kézdivásárhelyen)

Benépesült csütörtök délután a kézdivásárhelyi Csipkerózsika Napközi Otthon udvara, közel száz óvodás, szülők és nagyszülők gyűltek össze a napközi otthon által kezdeményezett kettős rendezvényre. Egész héten a téma a Föld, környezetünk megőrzése, a tudatos környezeti nevelés és a közös mozgás volt.

A kerékpáros felvonulást a tanintézmény vezetősége a kézdivásárhelyi rendőrség forgalmi osztályának a munkatársaival és a Kendu Egyesülettel közösen szervezte meg. Az óvodások kis kerékpárokkal és rollerekkel a tavaly októberben az intézmény udvarán felavatott közlekedési tanpályáról indultak, és a járdán tették meg a kijelölt utat, a Petőfi Sándor utcán és a Sinkovits Sporttelepen keresztül érkeztek vissza a napközi udvarára. Itt a Zöld bicikliút elnevezésű projekt részeként az intézmény által meghirdetett, kreativitást és kézügyességet igénylő vetélkedő díjazását tartották. A versenyen a benevezett óvodai csoportoknak egy „ökobiciklit” kellett készíteniük újrahasznosítható anyagokból. A pályamunkák méreteit nem korlátozták, és azt sem határozták meg, hogy milyen újrahasznosítható anyagot használjanak.

Hírdetés

Az egész megyéből beérkezett hatvanhat pályamunkát háromtagú szakmai zsűri – Vetró András, Barabás Ágnes és Babos-Máté Réka – értékelte ki. Az ökobicikliket egy sátor alatt lehetett megtekinteni, minden korosztályban első, második és harmadik díjat osztottak, emellett a Csipkerózsika Napközi Otthon Facebook-oldalán lezajlott online szavazást követően a népszerűségi díjat Bartos Orsolya vehette át. A díjazottak: a kiscsoportosoknál Kovács Dominik, Alexandru Soare és Nagy Zoé, a középcsoportosoknál Lukács Alpár, Paizs Szabolcs Ákos és Bartos Orsolya, a nagycsoportosoknál Szőcs Lora, Tusa Botond és Sebesi Helga.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »