Az outdoor márkáknak mára már a divat világába is sikerült betörniük

Az outdoor márkáknak mára már a divat világába is sikerült betörniük

Míg korábban az outdoor márkák kifejezetten a sportolókra összpontosítottak, és termékeik fejlesztésekor az adott sportág speciális igényeit helyezték fókuszba, addig napjainkban ezek a felszerelések már nem korlátozódnak egyetlen vásárlói csoportra. 

Sőt, az is elmondható, hogy divat lett outdoor márkák termékeit hordani, hiszen nyilvánvalóvá vált az emberek számára, hogy ezek a termékek olyan magas minőségűek, amelyek nemcsak, hogy felveszik a versenyt a hétköznapi ruhákkal, de sokkal tartósabbak, kényelmesebbek és praktikusabbak is.

A divatvilág is elkezdte számon tartani az outdoor márkákat

Bár a Mountex üzleteiben és webshopjában is kapható Salomon márka elsődlegesen a sportvilágból ismert, azonban az elmúlt években sikeresen lépett be a divatpiacra is. Különösen a futócipői váltak népszerűvé olyannyira, hogy a Salomon cipők ma már egyre gyakrabban tűnnek fel divatbemutatókon, és egyre több híresség is viseli őket, ami ezáltal új rétegeket vonz a márkához.

A Salomon elismertsége és hírneve a divatvilágban lehetővé tette azt, hogy együttműködjön különböző művészekkel és dizájnerekkel, akikkel összefogva limitált kiadású termékeket hoznak forgalomba.

A márka indulása

Hírdetés

A Salomon márkát Franciaországban alapították 1947-ben, mára pedig a futó- és outdoor felszerelések piacának egyik legnagyobb szereplőjévé vált. Ennek oka, hogy kiváló minőségű termékeket gyártanak, ráadásul folyamatosan fejlesztenek, és termékeik a legújabb technológiák által létrehozott anyagokból készülnek. Emellett a márka további előnye, hogy folyamatosan bővíti termék portfólióját, azonban a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektet.

Salomon újítások a futócipők terén

A Salomon egyik fő területe a terepfutás során használt speciális futócipők tervezése és gyártása. A legújabb cipőmodelljeik, mint a Salomon S/Lab Genesis, különleges figyelmet szentelnek a terepfutók igényeinek, rendkívül könnyűek és strapabíróak speciális a talpkialakításuk és kiemelkedő tapadást biztosítanak a futó számára.

Tudjuk, hogy a márka szíve csücske a terepfutás. Éppen ezért a Salomon a sport népszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektet, ezért több nagy sporteseményt támogatnak, köztük a legendás Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) versenyt, amely a világ egyik legismertebb terepfutó eseménye. Ezeket az eseményeket a márka nem csupán reklámcélból támogatja, hanem lehetőséget biztosít arra is, hogy az innovatív termékeiket a versenyzők valós környezetben teszteljék.

Mint minden más társadalmilag felelős vállalatnál, a Salomon esetében is nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem. A márka elkötelezte magát a fenntarthatóbb termékfejlesztés mellett, éppen ezért a termékeiket egyre nagyobb számban készítik 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható anyagból. A Salomon Index futócipő egy új korszakot nyitott a márka életében, mivel a Salomon bemutatta, hogyan lehet a csúcstechnológiát és a környezetbarát megoldásokat hatékonyan egyesíteni.

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »