Az osztrákok szerint Magyarország nem védi elég hatékonyan a határait

Az osztrákok szerint Magyarország nem védi elég hatékonyan a határait

Karl Nehammer osztrák szövetségi belügyminiszter a hét elején az osztrák-magyar határ őrvidéki (Burgenland) szakaszára látogatott, hogy megszemlélje a hadsereg és a rendőrség „Éles bevetés” (Aktion scharf) nevű migrációellenes műveleteit. Csak ezen a szakaszon a hétvégén és a hét első napjaiban 229 illegális bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok. Nezsiderben (Neusiedl am See) a rendőrség egy kisteherautó átvizsgálása során 38 illegálisan Ausztriába utazó személyre bukkant.

Nehammer az ORF közszolgálati televízió kamerái előtt az nyilatkozta, hogy a magyar fél a jelek szerint nem védi elég hatékonyan a saját határait:

Hírdetés

„Sok migráns van itt (Ausztriában) úton, akiről azt sem tudjuk, hogy kicsoda. Ezt Magyarország nem engedheti meg. Be kell tartaniuk az Európai Uniós jogrendszert és hatékonyabban kell védeniük a határaikat.”

Nehammer szerint az EU „rossz jeleket” küld ki a világba, ezért Bécs a saját kezébe kell, hogy vegye a határai védelmét. A bevándorlóknak pedig azt üzente: ne jöjjenek Ausztriába. Őrvidék tartományban 2016 óta összesen 20 ezer bevándorlót fogtak el illegális határátlépés közben.

ORF/Krone


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »