Az összes kutatóintézetet elvenné az MTA-tól Palkovics – ez is libsi szellemi koszfészek

Az összes kutatóintézetet elvenné a Tudományos Akadémiától az innovációs és technológiai miniszter. Legalábbis az derül ki egy, az Index birtokába került dokumentumból. „A köztestület semmilyen befolyással nem lehet a rendszer működésére” – idézi a portál az iratot.

Palkovics László és a tudós testület között tavaly éleződött ki az ellentét, amikor a miniszter bejelentette: a tárcához vonná az akadémia költségvetésének jelentős részét. Utóbb arról lehetett olvasni, hogy néhány kutatóintézetet elvenne, másokat megszüntetne a minisztérium. Ez a dokumentum, amelyre most az Index hivatkozik, minden eddiginél radikálisabb miniszteri szándékot tükröz.

Hírdetés

„Palkovics László még nem kezdeményezte a Magyar Tudományos Akadémia átszervezését” – ezt Gulyás Gergely mondta a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu-nak azt mondta, hogy biztos benne, hogy Palkovics innovációs miniszter csak olyan javaslattal fog előállni, ami a magyar kutatás-fejlesztés érdekeit és hatékonyságát szolgálja, illetve amely alkalmas arra, hogy a rendelkezésre álló kutatási forrásokat és állami támogatásokat a lehető legjobban költse el.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »