Az ősi és rejtélyes Falicon-i piramis homályba burkolódzó történelme

A Falicon-i piramisként ismert különös műemlék Falicon városának közelében egy vidéki környezetben fekszik Nizza közelében a francia Riviérán. Ez Európa piramisainak egyike.

Ez a meredek szurdokok, erdők és hegyek térségében egy sziklás gerincen elterülő, egyenlő oldalú, ősi, rejtélyes építmény neve megegyezik a nagyon ősi falucskáéval, amely mindössze kettő kilométerre található a piramistól.

 

Falicon piramisának egy nagyon összetett és eléggé rejtélyes története van.

 

 

A Denevérek Barlangjaként (Grotto of Ratapignata) ismert karszt barlang felett lévő piramis a hegygerinc keleti nyúlványán található. Kis szabálytalan formájú kövekből építették és jobbára romos állapotban van.

 

Míg felső részének java hiányzik, addig az alsó komponense jó állapotnak örvend.

De vajon milyen céllal készítették Falicon piramisát? Mi inspirálhatta az ismeretlen mesterembereket arra, hogy egy ilyen szinte megközelíthetetlen hegyláncra építsék ezt a struktúrát, ti. a Tengeri Alpokra, amely az Alpok délnyugati részén található 430 méteres magasságban?

 

Miért ennyire hozzáférhetetlen helyen emelték fel? Hol vannak a Falicon városába vezető föld alatti alagutak?

 

Ez egy olyan hely, ahol megáll az idő. Olyan benyomást kelt, mintha teljesen elszakadt volna a „civilizációtól”, s mégis csupán 10 kilométerre van Nizza központjától.

Az ódon házak alatt egy bolthajtásos történelem előtti alagutakból álló rendszer található.

 

Falicon piramisa

 

Az alagutak mérföldeken át futnak minden irányba, egy hálózatot hozva létre, de amelyről semmit sem tudnak. Még azt sem, hogy hová vezetnek.

 

Eredetileg a piramis egyenlő oldalú volt és megközelítőleg 30 láb magas. Jelenleg a piramis oldalai nem egyenlőek, ami valószínűleg a meredek lejtőn való szokatlan elhelyezkedésének köszönhető, illetve nem rendelkezik csúccsal.

 

 

Az építmény alacsonyabban fekvő része jó állapotnak örvend és a nagyjából 15 méter mély és sötét „nyílásba” torkolló, 2,5 méter magas ajtaján keresztül további feltárásra csábít.

 

Kik lehettek a prehistorikus piramisépítők? Valamilyen úton-módon a Falicon-piramis felett mindig szemet hunyunk, mégsem láthatatlan. Valójában az építmény egy mérföldről is látható!

Hírdetés

 

A piramis keleti oldalának van egy ajtaja, ami 8 láb széles és bolygónk egyik legősibb és legszentebb jelképét ábrázoló vésetével díszítették – egy szvasztikával.

A szimbólumot vagy megsemmisítették, vagy eltávolították 1921-ben.

 

Közvetlenül a piramis bejárata felett található egy ismeretlen ősi felirat is, amit már 1901-ben sem tudtak megfejteni, s már nem is derülhet rá fény.

 

 

A görög történész, Sztrabón (i. e. 63 – i. sz. 24.) és Szicíliai Diodórosz (i. e. 90-21) szerint a kelta központi terület Dél-Franciaországban volt. Provence-t a kelta törzsek lakták és talán az ő mesterembereik díszítették a piramis kapuzatát szvasztikával.

 

A kapunyílás alatt egy hasadék bejárata látható, azonban a rejtélyes piramisba, amely az üreg felett terpeszkedik, nem lehet könnyen bejutni.

 

Megannyi feltevés kering a Faliconi piramissal kapcsolatban, de a mai napig senkinek sem sikerült fényt derítenie a piramis rejtélyére.

 

A cikk alapjául szolgáló forrás: http://www.ancientpages.com/2018/11/28/mysterious-ancient-falicon-pyramid-and-its-complex-obscure-history/

 

A cikket fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot

The post Az ősi és rejtélyes Falicon-i piramis homályba burkolódzó történelme appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »