Az orwelli világot is felülmúló megfigyelési eljárást vezetnének be Olaszországban a járványra hivatkozva

Az orwelli világot is felülmúló megfigyelési eljárást vezetnének be Olaszországban a járványra hivatkozva

Olaszországban azt szeretnék a hatóságok, hogy a tengerparton drón figyelje az emberek testi hőmérsékletét az úgynevezett Covid-19 járvány miatt. A tervek szerint az „orvosi” drón szombaton és vasárnap járőrözni fog Róma külvárosának Ostia strandjain, de a rossz időjárás miatt elhalasztották a kísérletet.

A helyi egészségügyi hatóságok szerint a drón “automatikusan” méri a hőmérsékletet, miközben 25 méterrel a víz felett lebeg, és legalább 30 méterre van az emberektől. 

Hírdetés

“Amikor a drón lázas személyt észlel, azonosítja és riasztja az orvosi felügyeleti csoportot” – közölték a tisztviselők. Az orvosok ezután megérkeznek a helyszínre kivizsgálásra, ami Covid-19 teszthez vezethet.

Marta Branca, az Olaszország fővárosának több kerületét lefedő közegészségügyi hatóság, az ASL Roma 3 vezetője cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint a repülő eszközt a betegség terjesztőinek levadászására használják. „Ez csak egy módja annak, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy azonnal észlelnek egy betegséget vagy balesetet a tengerparton vagy a tengeren – írta Branca, aki ugyanakkor elismerte a kezdeményezéssel kapcsolatos kommunikáció néhány hiányosságát, és ígéretet tett arra, hogy a jövőben elkerülheti a félreértéseket. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »