Az orvosi kamara visszavágott Gulyás Gergelynek

Az orvosi kamara visszavágott Gulyás Gergelynek

A Magyar Orvosi Kamara egyetlen háziorvos ellen sem indított és nem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést – közölte a Kormányinfón elhangzottakra reagálva a kamara.

A testület elnöksége azzal a vármegyei kollegiális vezető háziorvossal szemben élt etikai panasszal, aki fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal igyekezett rávenni háziorvosokat a szerződések aláírására.

Közölték azt is, hogy a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójában mindenki önkéntesen vesz részt. Hozzátették ugyanakkor, hogy a nyomásgyakorlás célja egy betegközpontú, fejlett, biztonságos ellátórendszer kialakítása.

Hírdetés

A Kormányinfón, amelyről az Infostarton élőben számoltunk be, Gulyás Gergely „elvtelennek, tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak mondta az orvosi kamara álláspontját, amikor – így fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter – etikai eljárással fenyegeti az ügyeleti szerződést aláíró orvosokat. Szerinte a MOK „nyíltan visszaél a hatalmával, amikor orvosokat fenyeget. Ezt azonnal be kell fejezni, és bocsánatot kell kérni”.

Ha nem lép a kamara, megvizsgáljuk, milyen lépéseket tehet a kormány – mondta Gulyás Gergely. Ezekre reagált a MOK.

Nyitókép: BrianAJackson/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »