Az őrület eluralkodása

Gyerekkoromban még a 70-es években a 4. születésnap volt a felöltözködési korhatár a strandokon. Azaz a 4 éves kort betöltött gyerekek már jellemzően fürdőruhában voltak, míg az az alattiak meg meztelenül.

Mindez teljesen természetesnek számított, annyira, hogy aki nem tartotta be, azt megszólták. Mert akkor is akadtak renitensek, akik pl. a 2 éves kislányukra normál női kétrészes fürdőruhát adtak: az ilyenekre a többség azt mondta “kínozzák szegény gyereket”.

Aki nem tartotta be a szokást, az is mindig higiéniai okokra hivatkozott, sose esztétikaiakra, lásd “a kislány nemi szervét ne érje közvetlenül a víz”, ezek így jellemzően nadrágot adtak a kislányokra, de felsőt ők se.

Aztán amióta eljött – nagyjából 15-20 éve – a pedofil hisztéria, immár hatalmas lett a nyomás. Ma már felelőtlennek számít mindaz a szülő, aki engedi a kisgyerekét meztelenül szaladgálni a strandon. Az indoklás: ezzel veszélynek teszi ki a gyereket az ott rejtőzködő pedofil vadászok számára.

A tények senkit se érdekelnek, hogy pl.:

Hírdetés

  • a pedofilok aránya átlag 0,1 %, ezek nagyobb része is passzív, szóval egy átlag strandon nagyobb eséllyel találkozunk fecskével, mint pedofillel.
  • a pedofilokat jellemzően nem 0-3 évesek érdeklik, hanem 6-12 év körüliek,
  • aki pedofil, azt egy fürdőruhás gyerek ugyanúgy felizgat, mint egy meztelen.

A jellemző magyarázat: ma sokkal könnyebb fényképezni, mint 15-20 év. Szinte teljesen rejthető gépek is vannak olcsón, míg korábban mindenki észrevette azt, aki fényképez. Mintha komolyan azt kellene hinni, hogy a pedofil képgyűjtemények onnan származnak, hogy emberek kémkamerákkal járják a strandokat.

Én a magam részéről a legnagyobb bajnak azt látom, hogy ma az számít felelősnek, aki nem lát azonnal szexuális objektumot egy kisgyerekben.

Ez az a kép, melyért 3 napra letiltott a Facebook pár éve, íme a link – azért csak link, mert ha betenném a képet magát, a Google letiltaná ezt a cikket a keresőmotorjából. A képen egyébként én vagyok 1968 tavaszán, kb. 8 hónapos koromban.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »