Az Őrsereg magára vállalta a Lehel úti robbantást

Az Őrsereg magára vállalta a Lehel úti robbantást

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) hétfőn közleményben tudatta, hogy elnökük egy levelet kapott az Őrsereg nevű szervezettől, amelyben az eddig ismeretlen csoport magára vállalja a Lehel úti robbantást.

A VÉSZ közleménye szerint a levelet azért éppen ők kapták meg, mert a betűkirakással megírt szöveg a VÉSZ honlapján közzétett közleményekre hivatkozik, és utalást tesz a VÉSZ elnökének 2014. január 10-én nyilvánosságra hozott évértékelésére is, amelyben kilátásba helyezte a „bankháború” újraindítását, ha nem születik végleges megoldás a devizahitelesek ügyében. A VÉSZ emlékeztetett, a sajtó nevezte el „bankháborúnak” a VÉSZ és a GYŐZ Mozgalom 2009–2010 folyamán folytatott küzdelmét a kilakoltatások megakadályozásáért.

Mivel a levél konkrétan megemlíti az Őrsereg következő célpontjait, ezért, és a nyomozás érdekei miatt is, a levél szövege egyelőre nem hozható nyilvánosságra.

Hírdetés

A Nemzeti Nyomozóiroda illetékes nyomozócsoportjának vezető munkatársai szerint a levéllel kapcsolatosan semmilyen verzió nem zárható ki, komoly vizsgálat szükséges a tisztázáshoz. Az is lehet, hogy valótlan tartalmú, az is lehet, hogy valakik, a bankrobbantáshoz kapcsolódva készülnek valamire, és az sem zárható ki, hogy maga az elkövető szervezet jelentkezett.

A vizsgálat 2014. január 23-án megkezdődött.

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnöke leszögezte, fontosnak tartja megelőzni a bajt, és pánikot sem akarnak kelteni.

Úgy fest, az Őrsereg azt hiszi, egyfajta szövetségesre lelt a VÉSZ-nél, bár a beszámoló szerint azért szükségesnek találták őket kioktatni, mert nem eléggé hatékonyan harcolnak a bankok ellen. A VÉSZ közleményében azonban kijelenti: elhatárolódnak a bankrobbantástól, a VÉSZ álláspontja pedig az, hogy tartózkodni kell minden esztelen és értelmetlen rombolástól, mert nem ezek fognak ésszerű és tényleges megoldást hozni a bajba jutott devizahiteleseknek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »