Az oroszokat is el lehet kapni

Az oroszokat is el lehet kapni

A magyar labdarúgó-válogatott az Oroszország elleni barátságos meccsel zárja 2014-es programját. A találkozóra Dárdai Pál szövetségi kapitány azt mondta, ő kérte korábban – így még egy komoly ellenféllel játszott felkészülési meccs is szerepel az őszi műsor végén. Az olasz Fabio Capello által irányított oroszok elvileg jóval erősebbek a magyaroknál, most mégis el lehet kapni őket, ugyanis úgy tűnik, hogy az orosz foci a nemzeti csapattal az élén válságban van.

Vitalij Mutko sportminiszter egyenesen úgy látja, hogy megint a nulláról kell kezdeni mindent az orosz labdarúgásban, ahogyan azt 2005-ben már megtették. Az egy dolog, hogy Capello elméretezett fizetésére nincs pénz – a nemzetközi mezőny egyik legrutinosabb edzője egyben a legjobban fizetett kapitány is –, így a szövetségi edző június óta ingyen dolgozik, de közben a válogatott is borzasztó gyengén teljesít. A nyári világbajnokságon Belgium, Algéria és Dél-Korea mellől nem tudtak továbbjutni a H-csoportból, és azóta is szenvednek – szombaton épp Ausztriától kaptak ki, és a FIFA-világranglistán már az első 30-ból is kizúgtak. Mutko szerint az se lenne meglepetés, ha az év végére már a legjobb 40-ben se lennének benne.

Hírdetés

Ha ez még nem lenne elég, úgy tűnik, a korosztályos csapatoknál is problémák vannak, Mutko elmondta, hogy az eredményeket a fiatalok sem hozzák, és rosszul is játszanak, vagyis szövetségi szinten hanyatlik az orosz foci – mindezt úgy, hogy a következő világbajnokságot ők rendezik négy év múlva. Mutko drasztikus lépéseket ígért a közeljövőben, és könnyen lehet, ebbe beletartozik az is, hogy Capellónak a magyarok elleni lesz utolsó meccse orosz szövetségi kapitányként – bár a 67 éves szakember hétfőn elmondta, hogy ilyesmiről ő nem hallott.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »