Az oroszok úgy bocskorba döngölték az oláh védelmi minisztert, hogy még a puliszka sem esett jól neki aznap

Az oroszok úgy bocskorba döngölték az oláh védelmi minisztert, hogy még a puliszka sem esett jól neki aznap

Múlt hét végén szerveztek egy nemzetközi konferenciát a román riviérán, Black Sea and Balcans Security Forum (Fekete-tengeri és Balkáni Biztonsági Fórum) címmel. A román védelmi miniszter, Gabriel Les természetesen részt vett ezen, mi több, szót emelt. A Főtér.ro beszámolója szerint jó súlyosakat mondott, és nem feltétlenül hízelgőket Oroszországra nézve.

Ilyeneket például:

Oroszország stratégiai célja a Fekete-tenger fölötti dominancia.

Vagy:

A Balti-tenger térségével ellentétben a Fekete-tengeren Oroszország folyamatos agresszív attitűddel nyilvánul meg. (…) Románia potenciális célpontot képvisel Oroszország támadókapacitása számára…

És a legszebb (valószínűleg ez kapcsolta be az orosz diplomaták pofongépét):

A Krím törvényellenes és jogtalan annektálása óta Oroszország fokozta agresszív akcióit a Fekete-tenger térségében, különösen Ukrajna ellen, de a térségben jelen levő szövetséges jelenlét ellen is.

És akkor most egy pillanatig képzeljük el az orosz diplomatákat, amint a nagykövetség hűvösén azon tanakodnak, hogy is csapjanak oda az ő szemszögükből masszívan lesre futó Les úrnak. Hangsúlyozzák felháborodottan a felelőtlen kijelentések fölötti megdöbbenést? Egy frászt, döntöttek az orosz diplomaták. És odaszúrtak. Rendesen. És briliáns humorérzékkel – írja a Főtér.

Hírdetés

Az első ránézésre rejtélyes mondat így hangzik:

James Forrestal szelleme feltűnt Konstancán?

Bárki avatatlan olvasó vakargatná a fejét az üzenet értelmén. De ha utánanézünk, ki is volt ez a James Forrestal, egy csapásra mindent megértünk. Egyben azt is, hogy az orosz diplomaták igen elegánsan leőrültezték a román védelmi minisztert.

Ezt írták még az orosz diplomaták. lerántva a titokról a leplet:

James Forrestal (a Harry S. Truman amerikai elnök által kreált új védelmi minisztérium első, híresen ruszofób vezetője – a szerk.) önként távozott az életből 1949 májusában: kiugrott egy elmegyógyintézet ablakán, azt kiabálva szemtanúk szerint, hogy: Jönnek az oroszok!

Hozzátették ezt is:

Most pedig olvassák újra Gabriel Les szavait és tegyék fel a kérdést: vajon beleköltözött James Forrester rebellis szelleme? Ha nem hagyja (Les urat – a szerk.) nyugodni eme annak idején híres és ruszofób és az orosz fenyegetés elleni harc éllovasa, akkor szeretnénk felhívni a figyelmét a tényre, hogy manapság (Forrestal úr – a szerk.) szinte teljes mértékben feledésbe merült, ám politikai és szellemi örökösei továbbra is terjesztik az agresszív Oroszország mítoszát, a hibrid háború és a stratégiai kommunikáció hashtag-jei alatt.

Végül pedig, kegyelemdöfésként, ezt:

Az általánosság szintjén fogalmazva: Jönnek az oroszok! De vajon érdemes James Forrestal példáját követni?


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »