Az oroszok szerint még aktívak a dzsihadista katonai magánvállalatok Idlebben

Az oroszok szerint még aktívak a dzsihadista katonai magánvállalatok Idlebben

A Közel-Kelet első dzsihadista katonai magánvállalata a Malhama Tactical még mindig aktív a szíriai Idleb körzetében. Erről az orosz Nezavisimaya Gazeta lap számolt be.

A free-news.su oldal elemzései és a szíriai ,,ellenzék,, állítása szerint a szíriai légierő az egyik támadás során végzett Abu Salman Al-Belarusi-val, a csoport vezetőjével Idleb déli részén.

Az Abu Rofiq néven is ismert, 24 éves terrorista vezető eredetileg Üzbegisztánból származott, azonban a belarusz hadsereg különleges egységeinél szolgált. A csoportja tagjai szintén a közép-ázsiai és az észak-kaukázusi térségből származó orosz ajkú önkéntesek.

A Malhama Tactical tagjai magas katonai képességeikről és kiváló képzettségükről tettek tanúbizonyságot a harcok során 2016-ban Aleppo városában, valamint Idleb és Lattakia kormányzóságokban.

Hírdetés

A csoport tagjai több kiképző videót készítettek, melyeket meg is osztottak a világhálón, a különböző közösségi oldalakon, mint például a Twitter, pedig tapasztalattal rendelkező kiképzőket toboroztak magas heti illetve havi fizetésért. Az állást ,,stabil és érdekes munka,, néven hirdették.

A Malhama Tactical csoporton kívül léteznek más katonai magáncégek is Szíriában, melyek kiképzést biztosítanak a különböző terrorista csoportok számára, melyek Damaszkusz ellen küzdenek. Shamil Gareyev ezredes, katonai szakértő szerint amerikai katonai kiképzők is segítettek különböző csoportok felkészítésében, melyek a szíriai kormány ellen harcolnak.

,,Ezek a katonai magánvállalatok szinte csak amerikaiak, azonban felbukkantak ezek dzsihadista változatai is.,,

Azzal kapcsolatban csak találgatások vannak, hogy hány orosz ajkú fegyveres harcol a térségben. Az Idleb területén lévő iszlamista milíciák létszámát 80 ezer főre teszik, akik között körülbelül 5-6 ezer orosz ajkú iszlamista fegyveres van. Az orosz ajkú fegyveresek családtagjai azonban már elkezdtek visszatérni Oroszországba és az egyes közép-ázsiai államokba. Az iszlamisták veresége után ugyanis a katonai magáncégek tagjai is vissza kívánnak majd térni a családjaikhoz.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »