Az oroszok szerint horogkereszteket és „neonáci” jelképeket vágtak áldozataik bőrébe az ukránok

Az oroszok szerint horogkereszteket és „neonáci” jelképeket vágtak áldozataik bőrébe az ukránok

Az oroszok állítják, megkínzott civilek holttesteire bukkantak Mariupolban, az egyik orosz tábornok szerint az áldozatok bőrébe „neonáci” jelképeket és horogkeresztet vágtak bele.

Mihail Mizincev orosz vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős tárcaközi koordinációs parancsnokság és az orosz Nemzeti Védelmi Irányítási Központ vezetője Moszkvában kijelentette, hogy „a nacionalistáktól megszabadított” mariupoli házak pincéjében az orosz katonák megkínzott civilek holttesteire bukkantak. A tábornok szerint az áldozatok bőrébe „neonáci” jelképeket és horogkeresztet vágtak bele, írja az MTI.

Hírdetés

A korábban több mint 400 ezer lakosú Mariupol védelme a „neonáciként” emlegetett Azov ezred feladata volt. Az orosz hadsereg és a donyecki milícia este egybehangzóan arról számolt be, hogy meghiúsult egy ukrán helikopteres akció, amelynek célja az alegység parancsnokainak kimentése volt.

Orosz híradások szerint a városnak az orosz támogatottságú szakadár „népi milícia” ellenőrzése alá vont részében a lakosok állítólag azt panaszolták, hogy az Azov-ezred fegyveresei a csaknem egyhónapos ostrom alatt válogatás nélkül mindenkire lőttek és semmilyen segítséget sem adtak a civileknek.

Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke vizsgálatot rendelt el egy, az interneten közzétett videofelvétel ügyében, amelyen ukrán „nacionalisták” ütlegelnek, majd megölnek egy hátrakötött kezű orosz hadifoglyot. Hasonló eljárást kezdeményezett egy, a moszkvai partriarkátushoz tartozó ortodox pap ügyében, akit egy felvétel tanúsága szerint a liturgiáról hurcoltak el erőszakkal ukrán fegyveresek Cserkaszi megyében.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »