Az oroszok már megint kifogytak a tüzérségi lövedékekből – legalábbis Biden négere szerint

Oroszországnak jelentős a hiánya tüzérségi lövedékekből, ami a jövőben hatással lehet ukrajnai műveleteire – mondta el Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerdán.

Az oroszoknak az ukrajnai háború kezdete óta logisztikai problémáik vannak – magyarázta Austin egy katonai repülőgépen a vele utazó újságíróknak.

A Pentagon vezetője hozzátette: jelenleg a tüzérségi lövedékek hiánya jelenti a legnagyobb gondot, miután az ukránok több orosz lőszerszállítmányt megsemmisítettek.

Oroszország a háború kezdete óta erősen támaszkodik a tüzérségre, és a csapatmozgások előtt rendszeresen lövi az ukrán erőket.

Hírdetés

"Az efféle műveletekhez nagyon sok lőszerre van szükség" – mutatott rá Austin. "Nem vagyok biztos benne, hogy van elég lövedékük ahhoz, hogy hasonló támadásokat hajtsanak végre a jövőben" – tette hozzá.

A tárcavezető megjegyezte: az orosz precíziós lövedékek készlete jelentősen csökkent a háború kilenc hónapja alatt, és Moszkva a szankciók miatt nem tudja megfelelő ütemben pótolni őket.

(MTI)

És amiről a fekete fickó nem beszélt: Le Monde: "túlbuzgók" az ukrán tüzérek, a Nyugat már a vésztartalékaiból szállítja nekik a rakétákat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »