Az orosz utasszállító tragédiáján tréfálkozik a Charlie Hebdo – Peszkov egyenesen szentségtörésnek nevezte az újság provokációját

Hatalmas felháborodást váltott ki Oroszországban, hogy karikatúrákat közölt a Charlie Hebdo című, Franciaországban kiadott szatirikus” hetilap az orosz utasszállító repülőgép Sínai-félszigeti katasztrófájáról. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken moszkvai sajtótájékoztatóján kegyeletsértőnek nevezte a karikatúrák megjelenését, és úgy nyilatkozott, hogy a gúnyrajzoknak semmi közük a demokráciához és a véleménynyilvánításhoz. Peszkov egyenesen szentségtörésnek nevezte az újság provokációját.

Magyar Menedék - Ubuntu

Hírdetés

Más orosz politikusok és közéleti szereplők is felháborodásuknak adtak hangot. Borisz Reznyik, az orosz újságírók szövetségének titkára szerint a karikatúrák nem felelnek meg az újságírói etika normáinak és erkölcstelenek. Irina Jarovaja, a duma biztonságpolitikai és korrupcióellenes bizottságának elnöke szerint a Charlie Hebdo cselekedeteivel ösztönzi a terrorizmust.

Hunhír. info – PRESStv


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »