Az orosz rendőrség rátört Navalnij irodájára

Az orosz rendőrség rátört Navalnij irodájára

Az orosz rendőrség rátört Alekszej Navalnij ellenzéki politikushoz tartozó Korrupcióellenes Alap (FBK) irodájára. Navalnij épp országos tüntetést szervez az orosz elnökválasztás bojkottálására, Vlagyimír Putyin kihívójaként ugyanis nem engedték az indulást számára.

Az alap szóvivőjének tájékoztatása szerint a rendőrség betörte az ajtót és Navalnij több munkatársát letartóztatta. Fellépésüket azzal magyarázták, hogy telefonon arról értesítették őket, hogy az irodában bomba van, amit jöttek ellenőrizni.

A newsru.com szerver szerint a rendőrség betört abba a stúdióba is, ahonnan Navalnij munkatársai épp az Oroszország több városában zajló tüntetésekről közvetítettek.

Hírdetés

“Nézzétek, pontosan tudják, hol van a bomba. Nem az FBK üres irodáiban, hanem épp a tévéstúdióban. Lehet, hogy pont a kamerában, melyet azonnal ki kell kapcsolnunk,” jegyezte meg ironikusan az alap egyik munkatársa, Georgij Alburov. A rendőrség szerint lehet, hogy a stúdió vezetője dugta oda a bombát. A rendezőt, az ügyvédet, a stúdió menedzserét és vezetőjét el is vitték.

A moszkvai városi hivatal arról tájékoztatott, hogy a városközpontba meghirdetett „séta“ nincs engedélyezve. A helyszínen állambiztonsági erők állomásoznak. Hasonlóan nem engedélyezték a szentpétervári megmozdulást sem. A szibériai Kemerovban, ahol a hatóságok szintén megtagadták az engedélyt, a rendőrség letartóztatta az akció koordinátorát és 14 tüntetőt.

ČTK

Nyitókép: newsru.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »