Az orosz parlamentben bizottságot hoznak létre, hogy kivédjék a nyugati beavatkozási kísérleteket

Az orosz parlament felsőházának, a Szövetségi Tanácsnak képviselői egyhangúlag megszavazták, hogy hozzanak létre egy ideiglenes bizottságot, azzal a céllal, hogy megvédjék az állam szuverenitását és megakadályozzák, hogy más országok beleavatkozzanak az orosz belügyekbe.

A bizottság munkájáról a külügyi tanács vezetője, Konstantin Kosachev elmondta, hogy szó nincs boszorkányüldözésről, Valentina Matviyenko pedig arról beszélt, hogy külföldi erők megpróbálnak rezsimváltást kiprovokálni Oroszországban. Hangsúlyozta, hogy az ország demokratikus alapelveiből következik a kormány hatalma, és bármiféle külső befolyásolási kísérlet elfogadhatatlan.

Hírdetés

Egy hasonló bizottság megalapítása már júniusban felmerült, mert félő volt, hogy nemkívánatos szervezetek és külföldi ügynökként tevékenykedő csoportok akarnak majd belefolyni az orosz politikába.

Korábban az orosz parlament alsóháza nyújtott be egy jelentést, amiben azt hánytorgatták fel, hogy az amerikai mainstream sajtótermékek megkérdőjelezték az orosz választási rendszer demokratikus mivoltát.

(Meduza)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »