Az Orosz Légierő megbénította az ISIS terrorszervezet olajszállítmányait Kelet-Homszban

Az Orosz Légierő megbénította az ISIS terrorszervezet olajszállítmányait Kelet-Homszban

Az Oroszországi Föderáció honvédelmi minisztere nem volt nagyképű amikor azt állította, hogy az Orosz Légierő meg fogja állítani az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet olajszállításait egy légi hadjárattal, amely azokat a helyszíneket támadja ahol a terrorista csoport Szíria erőforrásait fosztogatja.

Szombat reggel Homsz tartomány keleti területén az Orosz Légierő vadászbombázói hamuvá égették az ISIS terrorszervezet tartálykocsijait Palmyra ősi városán (Tadmuron) kívül és az olaj lelőhelyekkel rendelkező Al-Szukhana városban, megsemmisítve szállító járművek egy menetoszlopát, amely a török határ irányába haladt.

Hírdetés

A légi támadások után készült “drón” felvételen láthatóak az Orosz Légierő pusztító erejű csapásainak az ereménye; ez a “drón” felvétel szállító járművek, tartálykocsik sorát mutatja, amelyek kigyulladtak és ég bennük az olaj az orosz légi bombák folyamatos becsapódását követően.

Ezeknek a szombat reggeli légi csapásoknak köszönhetően az ISIS terrorszervezet műveletei leálltak és megbénultak a körzetben. Az Orosz Légierő megállás nélküli támadásainak eredményeként az ISIS terrorszervezet elveszti legnagyobb szíriai pénzforrását, a lopott olaj eladásából származó bevételeket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »