Az orosz külügyminisztérium felszólítása Izraelnek és Palesztinának

Az orosz külügyminisztérium felszólítása Izraelnek és Palesztinának

Oroszország mély aggodalmát fejezi ki a Gázai övezet jelenlegi eszkalációjával kapcsolatban, és felszólítja a palesztinokat és az izraelieket, hogy állítsák le az ellenségeskedéseket és térjenek vissza a fenntartható tűzszünethez, közölte az orosz külügyminisztérium.

A minisztérium megjegyezte, hogy az elmúlt napokban a Gázai övezet körüli feszültségek súlyosbodtak. “Moszkva mély aggodalmát fejezi ki a veszélyes eszkaláció miatt, mivel a Gázai övezetben nagyméretű fegyveres összecsapásának kezdődtek, amely mindkét félnél polgári áldozatokat és a humanitárius helyzet teljes összeomlását eredményezheti” – mondta a minisztérium.

Az orosz külügyminisztérium az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének határozatai és az arab béke kezdeményezés alapján felszólította a palesztin egység és a palesztinok és izraeliek politikai folyamatának legkorábbi helyreállítását, írja a TASS.
“Felszólítjuk a palesztinokat és az izraelieket, hogy ne vesztegessenek időt ahhoz, hogy visszatérjenek a fenntartható fegyverszünethez, intézkedéseket hozzanak, hogy elkerüljék a kiszámíthatatlan következményekkel járó helyzet kialakulását”.

Hírdetés

Az izraeli védelmi erők (IDF) szerint a palesztin radikálisok több mint 300 rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből. A rakéták egy részét az izraeli Iron Dome légvédelmi rendszer megsemmisítette.
A válasz megtorlás során az izraeli harci repülőgépek légi csapásokat mérte Gázában a feltételezett palesztin állásokra.

November 11-én az IDF fegyveres összecsapást kezdett a palesztin radikális csoportokkal a Gázai övezetben.
Palesztin hírforrások szerint szerint legalább 7 palesztint öltek meg Gázában, és további 7 megsebesült.

Fotó: © Valery Sharifulin / TASS


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »