Az orosz haderőtől kér védelmet a szír ellenzék

A szíriai fegyvernyugváshoz csatlakozott szír ellenzéki erők szombaton arra kérték az orosz védelmi minisztériumot, hogy védje meg őket az Iszlám Állam terrorszervezet fegyvereseitől. Orosz részről készek eleget tenni a kérésnek – tudatta Szergej Kuralenko altábornagy, a szíriai fegyvernyugvás összehangolásával megbízott központ vezetője.

Az orosz tábornok elmondta, hogy drasztikus változás következett be a lattakiai központ február 23-i megalakítása óta. Az ellenzék eleinte a szír kormánnyal szemben kért garanciát az orosz haderőtől a fegyvernyugvás betartására, az utóbbi napokban viszont már arra kérte az orosz hatóságokat, hogy az Iszlám Állammal szemben védjék meg, mert a terrorszervezet fejvadászatot indított azon ellenzéki vezetők ellen, akik aláírták a fegyvernyugvási megállapodást.

Hírdetés

Kuralenko elmondta, hogy az orosz-amerikai megállapodás keretében létrehozott lattakiai központ feladata a szír kormány és a nem terrorista ellenzék közti tárgyalás előmozdítása és a humanitárius segélyek célba juttatása.

Orientalista.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »