Az orosz gáztól való elszakadásra keresi a választ a napenergia ipar

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

Május 11. és 13. között rendezték meg Münchenben az Intersolar Europe-ot, az Intersolar napenergia-ipari expósorozatának európai állomását. A vásáron és konferencián a piac legújabb termékeit, projektjeit, kihívásait és fejleményeit lehetett megismerni. A kiállításra az Alternatív Energia hírportál főszerkesztője, Helgert László is meghívást kapott.  Az évente megtartott Intersolar Europe a világ legnagyobb napenergia-ipari kiállítása, amelyre a világ minden tájáról érkeznek gyártók, beszállítók, forgalmazók, szolgáltatók és egyéb szereplők. A rendezvénnyel párhuzamosan a The Smarter E Europe program is futott, ahol a modern energiaipar lehetőségeit és innovatív megoldásait mutatják be. Az Intersolaron a legújabb fotovoltaikus és energetikai trendeket, az új innovatív termékeket, piaci előrejelzéseket és pletykákat ismertetik a vállalatok, szervezetek és egyéb résztvevők. A rendezvény 12 csarnokában közel 1400 kiállítót lehetett megtekinteni.

Rauli Full Black napelemes tartószerkezet

Hírdetés

Bemutattak többek között új lebegő napelemeket; elektromosjármű-töltőkkel kombinálható fotovoltaikus rendszereket; panelekkel összeszerelhető virágládákat; a legújabb otthoni akkumulátorokat; kis, akár kocsibeállókra is telepíthető fotovoltaikus eszközöket; valamint napelem-napkollektor hibrideket. Az expóra nagyjából 50 ezren látogattak ki, hírportálunk főszerkesztője a helyszínen több tucat céggel találkozott.

Trina Solar stand

Ahogy az várható volt, az idei kiállításon a világjárvány, illetve az ukrán-orosz háború, pontosabban az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók hatásai és az orosz gázfüggés különösen fontos témák voltak. A PV Magazine beszámolója szerint a szakértők arról beszéltek, hogy a Covid-19 és a háború miatt Európa energiaellátásának diverzifikálása elengedhetetlenné vált. A kontinens célja az lenne, hogy elkerülje az orosz gáztól és a kínai napelemes moduloktól való függést. A napenergia iránti igény Európa-szerte, Norvégiától Portugáliáig egyre nő, a függetlenedési szándék pedig felgyorsíthatja a fejlesztési folyamatokat. Az Európai Bizottság jövő héten mutathatja be régóta várt napenergetikai stratégiáját.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »