Az orosz erők csapást mértek az Azov ezred parancsnokságára

Az orosz erők csapást mértek az Azov ezred parancsnokságára

2023. 03. 05.

Orosz csapatok csapást mértek a szélsőséges ukrán Azov ezred parancsnokságára a Zaporozsjei területen, Marijevka környékén – jelentette be vasárnap az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov altábornagy.

„A nacionalista Azov ezred parancsnokságát a Zaporozsjei területen lévő Marijevka falu közelében találat érte” – mondta Konasenkov.

Hozzátette, hogy az Ukrán Fegyveres Erők a nap folyamán több mint 30 katonát veszítettek el a Herszon régióban az orosz csapatok által okozott tűzkárok következtében.

„Több mint 30 ukrán katona, 10 jármű, a Gvozgyika önjáró löveg, valamint az Mszta-B és a D-30-as lövegek semmisültek meg az elmúlt nap a Herszon irányában keletkezett tűzkárok következtében” – mondta.

Hírdetés

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán az Ukrán Fegyveres Erők 83 tüzérségi egységének tüzelőállásait is eltalálták.

Eközben a Déli Erőcsoport egységei az elmúlt nap folyamán megsemmisítették Ukrajna Fegyveres Erőinek több mint 210 katonáját Donyeck térségében – tette hozzá Konasenkov.

„A Déli Erők Csoportja egységeinek aktív akciói, légicsapások és tüzérségi tűz következtében a nap folyamán több mint 210 ukrán katona pusztult el Donyeck irányában” – mondta.

Orosz Hírek

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »