Az orosz elnök közeli szövetségese szerint nem úgy alakul az ukrajnai háború, mint ahogy remélték

Az orosz elnök közeli szövetségese szerint nem úgy alakul az ukrajnai háború, mint ahogy remélték

Nyitókép: SITA/AP

Az orosz elnök közeli szövetségese, az orosz Nemzeti Gárda vezetője, Viktor Zolotov szerint nem úgy alakul az oroszok ukrajnai katonai művelete, mint ahogy azt a Kreml elképzelte. Moszkva részéről eddig ez a legkomolyabb beismerés arról, hogy a dolgok nem a tervek szerint haladnak – közölte a Reuters.

A Nemzeti Gárda vezetője vasárnap a moszkvai pátriárka, Kirill szertartásán beszélt. Zolotov Oroszország vártnál lassabb előrehaladásáért az ukrajnai “szélsőjobboldali erőket” okolta, amelyek Zolotov szerint a civilek mögé bújnak. Ezt a vádat már több oroszországi tisztviselő is hangoztatta.

Zolotov kijelentései ellentétben állnak a védelmi miniszter, Szergej Sojgu pénteki nyilatkozatával, aki azt mondta Putyinnak, hogy „minden a terv szerint alakul”.

Hírdetés

„Azt szeretném mondani, hogy nem minden alakul olyan gyorsan, ahogy szerettük volna, de lépésről lépésre haladunk a győzelem felé“

– jelentette ki.

Az Egyesült Államok és európai szövetségesei az ukrajnai orosz megszállását idegen területek cári stílusú meghódításának tekintik, amely eddig nem vált be Oroszországnak, mert Moszkva alábecsülte az ukránok ellenállását és a Nyugat eltökéltségét Oroszország megbüntetésére.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »