Az orosz díva meghökkentő döntése

Az orosz díva meghökkentő döntése

Az egykor nagyon népszerű orosz popénekesnő, a 73 éves Alla Pugacsova arra kérte az orosz belügyminisztériumot, hogy vegyék fel őt is a külföldről pénzelt ügynökök listájára.

Ezt azután kérvényezte, hogy a belügyminisztérium pénteken nyilvánosságra hozta azoknak az orosz állampolgároknak a jegyzékét, akiket nyugatról támogatott ellenséges ügynököknek tart. Közöttük volt az énekesnő férje is, a negyvanhat éves Makszim Galkin humorista, aki politikai szatíráival az orosz-ukrán háború kitörése óta Putyin ellenes aktivitást fejt ki és emiatt azzal vádolják, hogy Ukrajna pénzeli őt. Galkin az oroszoknak tulajdonított bucsai tömegmészárlást is bírálta.

Hírdetés

A parodista felesége korábban többször is kifejtette háborúellenes nézeteit, de az ukrajnai invázióról eddig nem beszélt. Az utóbbi időben azonban közösségi oldalán jelezte, hogy szolidáris a férjével, aki az oroszoknak jobb életet, békét, szólásszabadságot kíván és elítéli azt, hogy az orosz katonák értelmetlen célokért áldozzák életüket, és emiatt Oroszországra mindenütt gyűlölködve nézzenek.

A háború kitörésekor a házaspár ikergyermekeikkel elhagyta Oroszországot. Galkin azóta is külföldön tartózkodik, orosz „hazátlanoknak” tart szórakoztató műsorokat.  Pugacsova azonban augusztusban Moszkvába látogatott, ahol részt vett Mihail Gorbacsov temetésén.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »