Az Orion-kapcsolat: 3 elképesztő ősi építmény az Orionra hangolva

Világszerte találunk olyan műemlékeket, melyek elképesztően pontos kapcsolatban állnak az Orion csillagkép három csillagával, melyek a következők: Alnitak, Alnilam és Mintaka.

Bizonyos rejtélyes okoknál fogva az Orion csillagképnek kiemelt jelentősége volt az ősi kultúrák számára világszerte. Egyesek még világjelenségnek is hívják az Orion-kapcsolatot, mivel ezt a csillagmintát pontosan megjelenítették az őseink műemlékeiken az egész világon Egyiptomtól Mexikóig. Ismeretlen ok miatt ez a konstelláció képezte elődeink számára az égbolt középpontját.

(Erről a rejtélyről külön cikkben fogom fellebbenteni a fálylat! – Megj. a Fordítótól)

 

 

Miközben világszerte sok építmény csillagászati tájolású, addig akadnak köztük olyan műemlékek is, melyek szó szerint az égbolt utánzatai.

 

De mi is az Orion? A csillagászok gyakran M42-ként hivatkoznak rá, s ez az a hely, ahol a csillagok születnek.

Az Orion csillagkép az egyik legkiemelkedőbb csillagformáció az éjszakai égbolton, melyet az ősi kultúrák az egész világon évezredeken át, sőt talán még az írott történelem előtt is nagyra becsültek.

A konstelláció a görög Orion nevű félistenről kapta a nevét, aki Kr. e. 8. században élt, s képét egy ember fejét, vállait, övét és lábfejeit összekapcsoló csillagokból kapjuk meg. A görög mitológia szerint Orion egy emberfeletti képességekkel született óriás volt, egy olyan hatalmas vadász, aki törhetetlen bronz botjával sújtott le az állatokra.

 

Amikor a görög hőst végül meggyilkolták, a csillagok közé helyezték örökre. Atyja Poszeidón volt.

Ebben a cikkben pillantást vetünk az Orionra és arra, hogy miért volt oly jelentős több ezer éven keresztül őseink számára. Talán maguk az istenek is az Orionból érkeztek a távoli múltban?

 

A gízai fennsík és az Orion

 

 

A Gízában található piramisok és társépítményeik évszázadok óta elbűvölik a kutatókat, a történészeket és a régészeket.

 

Ezek a fenségek struktúrák nem hasonlítanak a bolygó felszínén lévő más struktúrákhoz. Érdekes módon úgy tűnik, hogy a Gízában található három piramis meglehetősen hasonlít az Orion csillagképre.

 

Az ókori egyiptomi civilizáció erősen hitt abban, hogy a Szíriuszról és az Orionról érkezett lények látogattak a Földre emberi formában. Rájuk Oziriszként és Íziszként hivatkoztak, s a mitológia alapján szó szerint ők indították útjára az emberi fajt.

Talán ez lehet annak a számos oknak az egyike, melyek megválaszolják, hogy a piramisépítők miért döntöttek úgy, hogy a bolygó felszínére másolják az Orion csillagképet. Az Orion konstelláció három fő csillagára pillantva, majd a gízai három nagy piramist megfigyelve, felismerhetjük a kettő közötti bámulatos hasonlóságot.

 

 

Ráadásul Goro Adachi szerint nagyjából Kr. e. 10 500 környékén rendkívüli együttállás is volt.

 

1. Az Orion a 26 000 éves precessziós köre során elérte a Meridián legalacsonyabb pontját. (A precesszió lassan megcseréli az Oriont és a többi csillagot a meridiánon, ami egy látszólagos észak-déli vonal az égre van rajzolva, melyen a csillagok elérik a legmagasabb napi magasságukat.)

 

2. A tavaszi napéjegyenlőségkor a Nagy Szfinx közvetlenül keletre néz, így két égi megfelelője – a Nap és az Oroszlán – felkelésének válik a szemtanújává.

 

Hírdetés

A napéjegyenlőség napfelkeltéjének pillanatában (kb. Kr. e. 10 500-ban)

 

1. Az Orion éppen a meridiánon helyezkedett el.

2. A déli égbolton a Tejút durván függőlegesen volt látható és olyanképpen helyezkedett el, hogy a Nílus meghosszabbításának tűnjön. Az Orion éppen az égi folyó jobb oldalán helyezkedik el: szorosan leképezve a gízai piramisok és a Nílus konfigurációit.

 

Teotihuacan és az Orion konstelláció

 

Credit: History

 

Mindazonáltal, ha a Föld másik oldalára utazunk, akkor egy másik elképesztő jelenséget fogunk felfedezni Teotihuacan ősi városában. A szakértők szerint Teotihuacan egész városterve csillagászati szempontból megtervezett.

 

Következetesen 15-25 fokkal tér el keleti irányba a valódi északtól, s a Nap Piramis elülső fala pontosan a horizont ama pontjára merőleges, ahol a Nap áll napéjegyenlőségek idején.

 

Teotihuacan piramisaink tervét úgy alakították ki, hogy az a naprendszerünket, s ugyanakkor az Orion-övet is ábrázolja. Az ősi mitológia szerint ez a teremtés pontja. A történelem szerint Kr. e. 3114-ben érkeztek meg az istenek az égből a Földre egy tanácskozásra, melyre Teotihuacanban került sor.

 

Az ősi hopik és az Orion

 

A három hopi Mesa „tökéletesen” az Orion konstellációnak megfelelően rendeződik. Credit History Channel

 

Ha Teotihuacanból északabbra, a mai Egyesült Államokba utazunk, akkor végül a hopik szent földjére érkezünk.

 

A hopik egy bennszülött amerikai törzset alkotnak, akiknek a kozmológiája, műemlékei és vidéke mélységes kapcsolatot mutat az Orion csillagképpel, s mint ahogy a föld más ősi civilizációinál Afrikától Európáig, úgy a hopik törzsénél is az Orion csillagképnek feleltették meg a szent területeiket.

Jóval az arizonai sivatag felett, több mint 1,5 millió hektáron 12 faluból álló rezervátumuk van. A kutatók szerint mind a hopi tájkép-kialakításnak, mind a törzs mitológiájának a középpontjában az Orion áll.

 

Az Orion csillagkép egész csillagformációjára tekintve, s azt az ősi hopi városokkal összevetve – melyeket a Colorado folyó és a Grand Canyon szomszédságában szétszórva találunk – felismerhetjük a megkapó hasonlóságot, mely szerint a föld a fenti csillagokat másolja le.

 

Azt beszélik, hogy ez az a hely, ahol kapcsolatba lehet lépni az istenekkel és néhány kutató szerint nem csupán a három „mesa” jelképezi az Orion öv csillagait, hanem amikor azokat összekötjük a többi délnyugaton elhelyezkedő hopi tájékozódási ponttal, akkor az így kapott térkép az egész Orion csillagképet felöleli.

 

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/orion-correlation-3-fascinating-ancient-structures-connected-orion/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »