Az Orbán-kormány az SZDSZ útjára lépett

Az Orbán-kormány az SZDSZ útjára lépett

Az LMP szerint tömeges kivándorlási hullámot indíthat el a közszférában tervezett 600 ezer fős elbocsátás, az MSZP szerint a kormány trükközik a foglalkoztatási adatokkal.

Tömeges kivándorlási hullámot indíthat el a közszférában tervezett 600 ezer fős elbocsátás – jelentette ki Reggeli járat című műsorunkban az LMP társelnöke. Schiffer András úgy látja: a versenyszféra nem fogja tudni felszívni az elbocsátott tanárokat, orvosokat és ápolókat, akik munkalehetőség híján Európa más országaiban keresnek majd munkát.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára tegnap a jelentette be, hogy a következő öt-tíz évben tömeges létszámleépítést hajtanának végre a közszférában, 100-200 ezer kormánytisztviselőnek és közalkalmazottnak pedig már idén felmondhatnak – továbbfoglalkoztatásukról magáncégekkel tárgyalna a kormány.

„Aki nem fog találni úgymond piaci álláshelyet, az el fog menni külföldre. Az állításnak a másik oldalát is érdemes megvizsgálni: azt állítják, hogy ezt a több százezres tömeget majd a versenyszféra szívja fel. Ez burkoltan azt jelenti, hogy az Orbán-kormány az SZDSZ útjára lépett: amit láttunk 2006–2007-ben, hogy majd a magánszektor fogja megoldani az egészségügy hiányosságait. Ez ezt jelenti. Ez szembefordulást jelent a Fidesz 2006–2008-as politikájával” – véli Schiffer András.

Hírdetés

Az MSZP szerint trükközik a kormány

Trükközik a foglalkoztatási adatokkal a kabinet a szocialista párt alelnöke szerint, mivel a diákmunkásokat, a külföldön dolgozókat és a közmunkásokat is beleszámítja a statisztikába. Gúr Nándor Magyarország élőben című műsorunkban emlékeztetett: a kormány a ciklus végére 1 millió új munkahelyet ígért.

„Én azt várom el ettől a kormánytól, amit maguk ígértek. Nem sokat: egymillió új munkahelyet a gazdaságban. Ezt csinálják meg. Nem sok idő van már hátra, két évük van a kormányzási időszakból, és nem látszik, hogy valami is történne e tekintetben. Ne hülyítsük egymást, ha valamit vállaltak, azt teljesítsék. Ma abból semmit nem csinálnak” – mondta Gúr Nándor.

HírTV


Forrás:polgarinfo.hu
Tovább a cikkre »