Az oltatlanok számára bonyolultabbá válik a Szlovákiából Csehországba történő utazás

Az oltatlanok számára bonyolultabbá válik a Szlovákiából Csehországba történő utazás

Nyitókép: TASR/AP

Október 4-től, hétfőtől bonyolultabb körülmények között lehet belépni Szlovákiából Csehországba. A cseh utazási szemafor szerint Szlovákia a narancssárga besorolásból piros besorolásba került. Az oltatlan utasoknak az országba való belépéskor karanténba kell vonulniuk – döntött a cseh egészségügyi tárca.

A szemafor szerint azoknak a személyeknek, akik piros besorolású országból érkeznek Csehországba, még a belépés előtt érkezési űrlapot kell kitölteniük. Amennyiben az érkezés során tömegközlekedést vesznek igénybe, akkor az országba való belépés előtt antigén- vagy PCR-tesztet is abszolválniuk kell. Ezeknek a személyeknek az országba való megérkezés után legkorábban az ötödik, legkésőbb pedig a 14. napon PCR-tesztet kell csináltatniuk. Az eredmény megérkezéséig karanténban kell tartózkodniuk.

Hírdetés

Abban az esetben, ha az adott személy piros besorolású országból személygépkocsival érkezik Csehországba, nem kell az utazás előtt tesztet csináltatnia, de azután, hogy megérkezik az országba, PCR-tesztet kell abszolválnia legkorábban az ötödik, legkésőbb a 14. napon. Az eredmény megérkezéséig karanténba kell vonulnia.

A tesztelés és a karantén nem vonatkozik azokra a személyekre, akiknek a teljes oltottságuk megszerzése óta legalább 14 nap telt el, illetve az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Nekik csak az érkezési űrlapot kell kitölteniük.

Piros besorolásba kerül Bulgária, Belgium, Írország, Horvátország, Ciprus, Norvégia, Lettország, Luxemburg, Szlovákia, Németország, Ausztria, Románia, Görögország és Svájc.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »