Az oltás nem kötelező. Lengvarský szerint csak lehetőségként merült fel, hogy kötelezően beoltsanak egyes csoportokat

Az oltás nem kötelező. Lengvarský szerint csak lehetőségként merült fel, hogy kötelezően beoltsanak egyes csoportokat

Nem teszik kötelezővé, hogy az orvosi rendelőkben adják be a COVID-19 elleni védőoltást – mondta a pénteken Kassán Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt). Egyúttal felszólította az embereket, hogy jelentkezzenek az oltásra. Szerinte csak ez segíthet megbirkózni a járvány harmadik hullámával.

„Van, aki nem akarja beoltani magát, van, aki igen. Az oltás nem kötelező” – mondta. Hozzátette, a körzeti orvosi és a gyermekorvosi rendelőkben július 1-jétől megkezdődhet az oltás. Arról nem volt szó, hogy az oltást kötelezővé kellene-e tenni.

A miniszter tájékoztatása szerint az csak lehetőségként merült fel, hogy egyes korosztályok számára kötelező lenne a védőoltást.

A nagykapacitású oltóközpontok (VOC) továbbra is működnek.

Hírdetés

Mindent megteszünk, hogy ezek a központok továbbra is működjenek. Arra kérnék mindenkit, a delta vírusvariáns veszélye miatt is, hogy jelentkezzenek a védőoltásra. Ez az egyetlen dolog, ami segíthet elkerülni a harmadik hullámot”

– mondta Lengvarský. A miniszter úgy látja, a regisztrációs rendszer egyszerűsítésével, vagy azzal is lehetne motiválni az embereket, hogy ők választhassák meg az oltás időpontját. A beoltottak jutalmazását nem kommentálta, azt mondta, erről még tárgyalnak.

Rastislav Trnka, Kassa megye (KSK) elnöke a miniszterrel folytatott megbeszélés után elmondta, egyetértettek abban, hogy szükség van az oltóközpontokra.

„Például hetente egyszer néhány órára nyitva lennének ezek a központok, hogy készen álljanak, ha nőne az érdeklődés” – mondta, és hozzátette, ez megtörténhet, ha a mutációk terjedni kezdenének.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »