Az olimpiai bajnok Dánia legyőzésével jutottak a vb-negyeddöntőbe férfi kéziseink

Az olimpiai bajnok Dánia legyőzésével jutottak a vb-negyeddöntőbe férfi kéziseink

Bejutott a negyeddöntőbe a magyar válogatott a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon, mivel a nyolcaddöntőben, vasárnap 27-25-re legyőzte az olimpiai bajnok dán csapatot Albertville-ben.

A magyar játékosok fekete karszalaggal léptek pályára a veronai baleset áldozataira emlékezve. "A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) osztozik a pénteken Verona mellett buszbalesetben elhunyt magyar diákok hozzátartozóinak mély gyászában, és a teljes magyar kézilabda-társadalom nevében részvétét fejezi ki a családtagok felé" – áll az MKSZ közleményében. A magyar küldöttség kérvényezte a mérkőzés előtti egyperces gyászszünetet az áldozatok emlékére, a nemzetközi szövetség (IHF) azonban ehhez nem járult hozzá.

Magyar gólokkal és Mikler Roland védéseivel kezdődött a találkozó (4-1). A csapatkapitány, az első mérkőzésen bokasérülést szenvedett Nagy László visszatérése jól láthatóan pozitívan hatott a magyarok játékára, leginkább védekezésben. A folytatásban több hiba is becsúszott, ennek ellenére 8-5-ig tartotta háromgólos előnyét a csapat, de az olimpiai címvédő 8-8-nál egyenlített. Nagyszerűen küzdöttek Javier Sabaté szövetségi kapitány játékosai, így nem tudta átvenni a vezetést az ellenfél.

Hírdetés

Balogh Zsolt kétszer is betalált a második felvonás elején, majd Bodó Richárd emberhátrányból volt eredményes. A dánok néhány hibáját és Mikler újabb bravúrjait kihasználva a 44. percben az addigi legnagyobb különbség alakult ki (20-16). Aztán a magyar csapat hiányosságával élve az ellenfél sorozatban érte el góljait a szélső posztokról, majd hatékonyabbá tette a védekezését és egyenlített (23-23). Fáradni látszottak a magyar játékosok, de harci szellemük nem lankadt. Balogh Zsolt és Császár góljával ismét két találatra nőtt az előny (26-24) az utolsó percben. A dánok időkérése után Mikkel Hansen volt eredményes, majd Sabaté kapitány is időt kért. Mivel az utolsó gólt Császár Gábor lőtte az egész pályás letámadásra kijövő dánokat kijátszva, a magyar válogatott 27-25-re győzött.

A dán válogatott – és az egész mezőny – legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt nyolc góllal, Lasse Sven hatszor, Kasper Söndergaard pedig négyszer volt eredményes. A két csapat most találkozott egymással 35. alkalommal, ez volt – 14 dán siker és két döntetlen mellett – a 19. magyar győzelem. A magyarok a negyeddöntőben a norvég válogatottal találkoznak kedden 17 órakor, ugyancsak Albertville-ben.

(MTI – MH)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »