Az olasz miniszterelnök beszólt mindenkinek, aki megállítaná a bevándorlást

Az olasz miniszterelnök beszólt mindenkinek, aki megállítaná a bevándorlást

“A keleti államok, amelyeket Európa megmentett a válságtól, ugyanazok, amelyek ma falakat emelnek és erkölcsi leckét adnak a migrációról, nem törődve azzal, hogy egy gyerek a tengerbe fullad-e vagy sem” – idézte Matteo Renzi olasz miniszterelnököt a La Repubblica balközép olasz napilap vasárnap.

Matteo Renzi hozzátette: nem törődik a kelet-európai országok kritikáival. “Az olasz értékek szerint a gyereket meg kell menteni és jövőt kell neki adni” – hangsúlyozta az olasz kormányfő a migránsokra utalva, akik a Földközi-tengeren kelnek át.

Hírdetés

Matteo Renzi a La Repubblica Rómában zajló író-olvasó találkozóján szólalt fel szombaton. A miniszterelnök az Európára vonatkozó kérdésekre válaszolt.

Matteo Renzi hangsúlyozta, hogy az EU tagállamaiban terjedő populizmussal szemben “működő Európát” kell felmutatni. Megismételte már többször hangoztatott véleményét, miszerint az Európában támadó terroristák nem kívülről érkeztek, hanem az európai nagyvárosok peremén nőttek fel. Az olasz miniszterelnök szerint ezért minden biztonságra és védelemre fordított euróval egy időben ugyanennyit kell fordítani az európai társadalom szélén élők kulturális felzárkóztatására is.  

Matteo Renzi egy héttel az olasz önkormányzati választások második fordulója előtt figyelmeztetett, hogy a Róma főpolgármesteri székére eséllyel pályázó 5 Csillag Mozgalom (M5S) EU-ellenes párt, amely az euróból való kilépésért gyűjt aláírásokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »